USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İbrahim Burkay'dan şirketlere tüyolar...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa ekonomisinin büyümesini klasik üretim modelleriyle sürdüremeyeceğini belirterek, “Şirketlerimizin öncelikli hedefi, Ar-Ge, inovasyon ve markalaşma olmalı” dedi.

İbrahim Burkay'dan şirketlere tüyolar...
03-03-2017 12:47
Google News

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi tarafından gerçekleştirilen “Müstakil Düşünceler Konferansı”na konuk oldu.

MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Burkay, BTSO liderliğinde yürütülen çalışmalar ve ‘Bursa’nın Dönüşüm Süreci’ konusunda MÜSİAD üyelerine brifing verdi.

“FİRMALARIMIZI GERÇEK ALICILARLA BULUŞTURUYORUZ”

BTSO olarak firmaların ihracat odaklı büyümesine ve rekabetçiliğini güçlendirmeye dönük adımlar attıklarını kaydeden Başkan Burkay, 3 yılı aşkın sürede 4 bin üyeyi 100’ü aşkın yurt dışı programla buluşturduklarını söyledi. Ticari Safari Projesi kapsamında da 9 bin 500’e yakın gerçek alıcıyı Bursalı firmalarla bir araya getirdiklerini belirten Başkan Burkay, “Her bir şirketimizin dünyaya açılması, ekonomimizin daha da büyümesini sağlayacaktır. Bu kapsamda firmalarımızın farklı pazarlarda etkinliğini artırmak için farklı coğrafyalarda düzenlenen alıcılarla firmalarımızı buluşturuyoruz. BTSO olarak kentimizin yeni başarı hikayeleri yazmasına öncülük edecek çalışmalarımıza devam edecek” dedi.

“TÜRKİYE’DE ÜRETİMİN RUHU 1. BÖLGEDİR”

Bursa’nın merkezinde bulunduğu 1. Bölge’nin Türkiye üretiminin ruhunu oluşturduğunu ifade eden Başkan Burkay, Bursa iş dünyası olarak Bursa sanayisinin kg başı ihracatını 8 dolara çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bursa sanayisinin büyümesinde Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmanın önemli rol oynadığını belirten Burkay, kamulaştırma çalışmalarında sona gelinen TEKNOSAB Projesi’nin bu yöndeki çalışmaların ürünü olarak Bursa’nın ileri teknoloji üretimine güç katacağını vurguladı. Başkan Burkay, “Bugün Bursa, Türkiye’nin hayallerini gerçekleştiren bir şehir. Standartlara uyan değil, standartları belirleyen bir Bursa için çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde yeni sanayi devriminin sembolü olarak temelini atacağımız TEKNOSAB da sadece Bursa’mızın ve bölgemizin değil, ülkemizin de vizyon projesi olacak” diye konuştu.

“1 MİLYARLIK FONU İŞ DÜNYASINA SUNDUK”

Başkan Burkay, Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirerek istihdam seferberliği noktasında üyelerine destek veren ilk oda olmaya hazırlandıklarını vurguladı. KGF ve farklı bankalarla imzalanacak protokolle tavanı 1.5 milyon TL olan kredi paketiyle ek istihdam sağlayan her üyenin yanında yer alacaklarını kaydeden Burkay, “Böylelikle BTSO olarak 1 milyar TL’lik bir fonu Bursa iş dünyasının kullanımına sunuyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bursa iş dünyası olarak Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerinden asla vazgeçmeyeceklerini ifade eden Başkan Burkay, “Güçlü Ekonomi Güçlü Türkiye ideali ile hep birlikte omuz omuza çalışmaya, ülkemizin yarınlarını el birliği ile inşa etmeye devam edeceğiz. Zaferin cephanesi üretimdir anlayışıyla Türk iş dünyası olarak inadına üretmeye ve ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Burkay, Bursa ekonomisine ve kalkınma hedeflerine güç katan MÜSİAD üyelerini de gayretlerinden dolayı kutladı.

SAMEKS, FİRMALARIN YOL HARİTASINI ÇİZİYOR

MÜSİAD Bursa Şuba Başkanı Mustafa Gürses, dernek olarak hazırladıkları Satınalma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) ile ekonominin gidişatı hakkında bilgiler verdiklerini ifade etti. Mustafa Gürses, SAMEKS verilerinin her ay farklı bir ilde açıklandığını, bu ay da MÜSİAD İnegöl Şubesi’nde gerçekleşen bir toplantı ile kamuoyuna duyurulduğunu dile getirdi.  SAMEKS verileri sayesinde üreticilerin gelecekle ilgili tahmin yapabildiğini söyleyen Gürses, “SAMEKS, firmalarımızın yol haritasını çizmesi noktasında ciddi katkılar sağlıyor” dedi.

“2017’YE UMUTLA BAŞLADIK”

Mustafa Gürses, ülke ekonomisinin geleceğinden ümitli olduklarını belirterek, “2016’da yaşadığımız sıkıntılar hepinizin malumu, ancak 2017’ye umutla başladık. Ülke olarak Ocak ayında ihracatımız yüzde 15 artarken, Bursa’da bu oran yaklaşık iki katına çıktı. Bursa Şubat ayında da ülke ihracatının artış hızı ikiye katladı. Bunlar önemli başarılar ve bu başarılarda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Burkay’ın çok büyük payı var. Başkanımız İbrahim Burkay’a Bursa ekonomisine getirdiği dinamizmden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. MÜSİAD Genel Merkezi tarafından hazırlanan Ekonomi Raporu’nun Mart ayı içerisinde Bursa’da düzenlenecek toplantı ile kamuoyuna duyurulacağını da kaydeden Başkan Gürses, Raporun Türkiye ekonomisinin röntgenini çeken bir çalışma olacağını da sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ