USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İhtiyaç Kredisi Nereden ve Nasıl Çekilir?

Tüketici kredisi olarak da adlandırılan ihtiyaç kredisi beklenmedik durumlarda acil nakit ihtiyacının karşılanması sağlayan kredi ürünlerinden biridir. Bankalar tarafından sunulan ihtiyaç kredisi seçeneğinden faydalanmak için mutlaka taşıt, ev almanız ya da benzer bir eylemde bulunmanız gerekmiyor. Tatile çıkmak, eğitim masraflarını karşılamak, sağlık giderlerini karşılamak gibi amaçlarla da ihtiyaç kredisi talebinde bulunabilirsiniz.

 İhtiyaç Kredisi Nereden ve Nasıl Çekilir?
29-09-2022 15:36
Google News

Tüketici kredisi olarak da adlandırılan ihtiyaç kredisi beklenmedik durumlarda acil nakit ihtiyacının karşılanması sağlayan kredi ürünlerinden biridir. Bankalar tarafından sunulan ihtiyaç kredisi seçeneğinden faydalanmak için mutlaka taşıt, ev almanız ya da benzer bir eylemde bulunmanız gerekmiyor. Tatile çıkmak, eğitim masraflarını karşılamak, sağlık giderlerini karşılamak gibi amaçlarla da ihtiyaç kredisi talebinde bulunabilirsiniz.

Geri ödemelerin uzun vadede yapılıyor olması, vade sayısının 36 aya kadar uzaması, tüketiciler için ihtiyaç kredisini daha cazip kılabiliyor. Finansal durumunu iyileştirmek isteyenler de uzun vade seçeneklerinden istifade ederek ihtiyaç kredisi kullanmayı seçiyor. Özellikle çocuklu aileler için bu kredi seçeneğinin kurtarıcı nitelik kazanabildiğini belirtelim. Çünkü eğitim masrafları gelir düzeyinin üzerine çıkabiliyor. Bu durumda aileler çocuklarının eğitim giderlerini karşılamak için bankaların kapısını çalıyor ve böylece finansal dengelerini de korumayı başarıyor.

Peki, ihtiyaç kredisi nereden çekilir? Bu sorunun en genel yanıtı bankalardır. Fakat hangi bankadan ihtiyaç kredisi alacağınız da son derece önemli! Nedeni ise bankalar tarafından uygulanan faiz oranlarının değişmesidir. Yapılan ihtiyaç kredisi hesaplama işlemlerinde aylık taksitlerin belirlenmesinde de dikkate alınan parametreler arasında faiz oranları bulunuyor. Çektiğiniz kredinin faiz oranı ne kadar yüksekse, toplamda yapacağınız geri ödeme tutarı da, aylık geri ödeme taksitleriniz de o kadar yüksek olacaktır.

Bu durum karşısında tüketiciler düşük faiz uygulayan bankalardan kredi çekmeyi seçiyor. Böylece çekilen kredinin geri ödeme taksitlerinin de daha düşük rakamlara tekabül etmesi sağlanıyor. Düşük faiz uygulayan banka Enpara.com olduğundan sizlere de başvurunuzu bu bankaya yapmanızı önerebiliriz. Ayrıca Enpara.com’dan ihtiyaç kredisi almanın farklı avantajları da var, bunlara da az sonra değineceğiz.

İhtiyaç Kredisi Almanın Koşulları Neler?

Tahmin edebileceğiniz gibi bankalardan ihtiyaç kredisi almak için bazı koşullara sahip olmanız gerekiyor. Bunların ilki 18 yaşını doldurmuş olmaktır. 18 yaşından küçük olanlar hiçbir şekilde banka kredisi kullanamıyor. Kredi notunuzun belirli bir seviyenin üzerinde olması da gerekir. Özellikle 1 ila 1900 arasında değişebilen kredi notunun 1100’ün altında olması durumunda ihtiyaç kredisi kullanabilme şansınız düşer.

Maalesef bankalar kredi notunun düşük olması durumunda kredi başvurularını onaylamıyor. Eğer kredi notunuz 1100 ila 1500 arasında ise ihtiyaç kredisi alma ihtimaliniz biraz daha yüksektir. Ancak bu kredi, notu sizin ‘az riskli’ grubunda olmanız anlamına gelir. Yani başvurunuzun reddedilme olasılığı da bulunur. Bankanın inisiyatifine bağlı olarak başvurunuz kabul ya da ret yanıtını alabiliyor. Kredi notunuz 1500 üzerinde ise nispeten daha rahat olabilirsiniz; zira başvurunuz yüksek olasılıkla onaylanır.

Gelir durumunuza bakılacağını ve gelirinizi belgelemeniz gerektiğini siz de tahmin ediyorsunuzdur. Geliriniz, kredinin geri ödeme taksitlerinin en az 2 katı olmalıdır. 1000 TL aylık geri ödemesi olan bir kredi kullanmak istiyorsanız aylık gelirinizin minimum 2000 TL olması koşulu aranır. Kredi notunuz yüksek olsa bile gelirinizin düşük olması ya da gelirinizi belgeleyemiyor olmanız durumunda kredi kullanmanız pek mümkün olmaz. Gelir durumu da en az kredi notu kadar dikkate alınan bir parametredir.

Elbette yaptığınız başvuruların değerlendirmeye alınması için hazırlamanız gereken belgeler de var. Bunlar; kimlik belgesi, ikametgah belgesi, maaş bordrosu gibi evraklardır. Belgelerinizi hazırlayarak başvuru işleminizi en kısa zamanda tamamlayabilirsiniz. Artık bankalar kredi başvurularını daha kısa zamanda değerlendirmeye alıyor ve değerlendirme sonucu da tarafınıza iletiliyor.

İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Hangi Banka Seçilmeli?

Banka seçiminin önemli olduğuna daha önce değinmiştik. Bu noktada özellikle faiz oranları, tüketicilerin en fazla üzerinde durduğu hususlardan biridir. Dolayısıyla bankalar tarafından uygulanan faiz oranlarına göz atabilir ve size cazip gelen bir bankaya yönelebilirsiniz. Bu aşamaya gelen çok sayıda kişi ise Enpara.com İhtiyaç Kredisi kullanmayı seçiyor. Nedeni ise faiz oranlarının düşük olması ile birlikte dosya masrafının alınmıyor olmasıdır. Bu nedenle talep ettiğiniz kredi tutarı, dosya masrafı kesintisi yapılmadan hesabınıza aktarılıyor.

Hem dosya masrafının olmaması hem de faiz oranlarının düşük olması nedeniyle, Enpara.com İhtiyaç Kredisi seçeneğinin en ekonomik seçenek olduğunu da ifade edebiliriz. Peki, nasıl başvurabilirsiniz bu krediye? Enpara.com internet sitesi ya da bankanın mobil şubesi üzerinden kredi başvurularını saniyeler içerisinde tamamlayabilirsiniz. Ayrıca internet sitesinde kredi hesaplama aracı da bulunuyor. Ücretsiz olarak bu aracı kullanabilir, ne kadar kredi talep edeceğinizi kolaylıkla belirleyebilirsiniz!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ