USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İki kadın kahraman!

Bomba yüklü minibüsle Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne girmek isteyen terörist beton bariyerleri aşamayınca aracı infilak ettirdi. Saldırıda iki kadın polis şehit oldu, üç sivil can verdi, 51 kişi yaralandı. Şehitlerden Şerife Özden Kalmış’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün yakın koruması olduğu açıklandı

İki kadın kahraman!
09-06-2016 12:17
Google News

İstanbul Vezneciler’de bombalı araçla gerçekleştirilen saldırının kurbanları toprağa verilmeden bir acı haber de Mardin’in tarihi ve turistik ilçesi Midyat’tan geldi. Bomba yüklü minibüsle İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne girmek isteyen terörist, kendisini fark eden polislerin ateş açması üzerine demir korkuluk ve beton bariyerlerin önünde aracı infilak ettirdi. Saldırıda iki kadın polis şehit oldu, üç sivil öldü. Aralarında polis ve sivillerin bulunduğu 51 kişi de yaralandı. PKK’lı teröristin parçalandığı saldırıda emniyet binası ile çevredeki araç ve binalar da hasar gördü.

PKK dün saat 11.15 sıralarında üzerine bir kargo firmasının amblemlerini yapıştırdıkları minibüsle Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına intihar saldırısı düzenledi. Emniyet Müdürlüğü binası önüne kargo aracı görüntüsü verdiği bomba yüklü minibüsle gelen terörist, içeri girmek isteyince, durumundan şüphelenen bina girişindeki polisler ateş açtı. Bu sırada PKK’lı terörist, demir korkuluk ve bariyerlerin önünde bomba yüklü minibüsü infilak ettirdi.

Saldırıyı gerçekleştiren terörist minibüsle birlikte parçalanırken, çıkan yangında Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki araçlar da alev aldı. Şiddetli patlamada Emniyet Müdürlüğü binası büyük hasar görürken, çevrede bulunan ev ve işyerleri ile kamu binaları da hasar gördü.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslar ve vatandaşlar tarafından Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Patlamanın ardından vatandaşlar yaralıların bulunduğu hastaneye akın etti. Bazı vatandaşlar da olası kan ihtiyacını düşünüp kan vermek üzere hastaneye gitti. İçindeki doktorlar da acil olarak göreve çağrıldı.

6 AYLIK HAMİLEYDİ

Saldırıda kadın polis memurları 6 aylık hamile Şerife Özden Kalmış ile Nefize Özsoy şehit düşerken, Bekir Sayan, eşi Hayriye Sayan ve Fahrettin Ekinci adlı siviller yaşamını yitirdi. Fahrettin Ekici’nin olay sırasında emniyet binası yakınlarındaki bankaya ait ATM’den para çekmek için geldiği belirtildi. 28’i polis 51 yaralı da çevre il ve ilçelerdeki hastanelerde tedavi altına alındı.

1 TON BOMBA KULLANILDI

Olay yerinde polis ekiplerinin yaptığı incelemede elde edilen ilk bilgilere göre infilak ettirilen minibüse yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklendiği belirlendi. PKK’lıların bomba yüklü minibüse bir kargo firmasının amblemlerini yapıştırarak kargo aracı görüntüsü verdiği, bu yöntemle Emniyet Müdürlüğü’ne girmeye çalıştığı ortaya çıktı. Bina önündeki beton bloklar ve demir bariyerlerin daha da büyümesini önlediği belirtildi.

GAZETECİLERE SALDIRI

Patlamadan sonra ilçeye gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, olay yerinde inceleme yaptığı sırada bir grubun tepkisiyle karşılaştı. Öfkeli kalabalık “Bunlar hep sizin yüzünüzden oldu. Allah PKK’ya destek verenin belasını versin” diyerek yuhaladı. Tepkiler üzerine Tan, arabasına binerek bölgeden uzaklaşırken, bazı kişiler araca tekme attı. Saldırıyla ilgili haber yapmak üzere Diyarbakır’dan giden gazeteciler de bir grubun saldırısına uğradı. Çeşitli ajanslara çalışan Mahmut Bozarslan, Sertaç Kayar ile Hatice Kamer, öfkeli grubun tekme tokatlı saldırısında yaralanarak Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çalışmaları engellenenen sözlü ve fiziki tepkilere uğrayan diğer gazeteciler de  bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

HAYRÜNNİSA GÜL’ÜN YAKIN KORUMASIYDI

6 aylık hamile şehit polis Şerife Özden Kalmış’ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün yakın koruması olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit polisin Bolu’nun Beşkavaklar Mahallesi’nde yaşayan babası emekli bankacı İbrahim Sütçü’ye kızının şehit olduğu haberini emniyet yetkilileri verdi. Annesi bir süre önce kanserden vefat eden polis Şerife Özden Kalmış’ın ağabeyi İsmail Sütçü, kardeşinin bir yıl önce kendisi gibi polis olan Hüseyin Kalmış ile evlendiğini ve aynı yerde görev yaptıklarını anlattı. Sütçü, şunları söyledi: “Her gün bir ocak sönüyor. Artık bıktık. 2 yıldır Midyat’taydı. Ondan önce Sayın Abdullah Gül’ün koruma ekibinde görev yapıyordu. Daha sonra şark görevi olarak Midyat’a gönderildi. Eşi de orada polis. Henüz çocukları yoktu.” Ağabey İsmail Sütçü, kardeşini memleketleri Kastamonu’nun Araç ilçesinde toprağa vereceklerini söyledi. 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün koruma memurları polis memurları Salih Taç ve Erkan Başpehlivan, daha önce Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir bombalı saldırıda şehit olmuştu. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, “Uzun yıllar koruma ekibimde fedakarca görev yapan ve karnındaki bebeğiyle şehit olan kahraman Şerife ile diğer şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Bu mübarek günleri terör eylemleriyle kana bulayanlar amaçlarına asla ulaşamayacaklar” açıklamasında bulundu. 

EŞİ DE GEÇEN YIL MİDYAT’TA YARALANDI

Saldırıda şehit olan Edirneli polis memuru Nefize Özsoy’ın (32) kendisi gibi polis olan Cumhur Özsoy ile evli olduğu ve 4 yaşlarında Elif adında kızları olduğu öğrenildi. 

Polis memuru Özsoy’un da geçen yıl Midyat’ta polis servis aracına düzenlenen saldırıda yaralandığı ve tedavi sürecinde Kırklareli’ne atandığı bildirildi. Şehit Nefize Özsoy’un da eşinin yanına tayin beklediği belirtildi. 

TAYİN BEKLİYORDU

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’nde görevli olan Özsoy’un eşinin şehit olduğunu arkadaşlarından duyunca baygınlık geçirdiği ve ambulansla Kırklareli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, evli ve bir çocuk annesi olan polis memuru Nefize Özsoy’un acı haberini Şükrüpaşa Mahallesi’nde oturan annesi Hafize, babası Süleyman Çetin’e verdi. Kızlarının şehadet haberini alan annesi, babası ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Edirne Valisi Günay Özdemir ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da eve gelerek aileye taziyede bulundu. 

VATANDAŞLAR SALDIRIYI LANETLEDİ

Saldırıda yaralananlara kan vermek için Midyat Devlet Hastanesi’ne gelen Abdülkadir Gümüş, “Bu ramazan ayında böyle bir saldırıyı kınıyoruz. Bu kan dursun, Allah bizi korusun. Milletimiz inşallah bir daha böyle bir acı yaşamaz”  diye konuştu. İlhan Akay da “Ramazan ayında böyle bir patlama olduğu için şoktayız. 20 yıldır buradayız, böyle bir patlama görmedik. Bu, son olur inşallah” ifadelerini kullandı. Abdulgani Göka da “İnsan olan böyle bir şey yapamaz. Böyle bir saldırı kabul edilemez. Terörü lanetliyoruz. Terörün dini, insanlığı yoktur. Kahrolsun terör”  diye konuştu. Saldırıda kardeşi yaralanan Esra Demirdağ, evde uyudukları sırada çok şiddetli patlama meydana geldiğini belirterek, “Üstümüze camlar, duvarlar geldi. Patlamada kardeşim yaralandı” dedi.

MUŞ’TA 1 TON YAKALANMIŞTI

Muş’ta İstasyon Caddesi’nde Vali Konağı yakınlarında önceki gün ele geçirilen bomba yüklü minibüste yaklaşık 1 ton ağırlığında birbirine bağlanmış 5 bidon ve 2 büyük mutfak tüpü bulunduğu bildirildi. Detaylı incelemede aracın kapalı kasa kısmında kartonların bulunduğu ve kartonların arkasında bidonlar olduğu tespit edildi. Muş Valiliği, yapılan çalışmalar sonunda minibüste yaklaşık 1 ton ağırlığında birbirine bağlanmış 5 bidon, 2 büyük tüplü bomba düzeneği tespit edildiğini açıkladı. Düzenek uzman ekiplerce olay yerinde etkisiz hale getirilerek araç kontrollü bşekilde güvenli bölgeye çekilerek, uzman ekip eşliğinde imha edildi. Valilik olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53