USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

İngiltere Başkonsolosu'ndan BUSİAD’a ziyaret

İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner ve beraberindeki heyet, Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'ni (BUSİAD) ziyaret etti

İngiltere Başkonsolosu'ndan BUSİAD’a ziyaret
17-09-2015 18:39
Google News

MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karademirler, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Tuncer Hatunoğlu ve Cem Çakır ile BUSİAD yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette; İngiltere’nin Bursa Fahri Konsolosu Hüseyin Durmaz, İngiltere Yatırım ve Ticaret Birimi Baskanı Clive Allcorn, Ekonomi ve Refah Bölümü Uzmanı Hande Yedidal, Ekonomi ve Refah Bolumu Uzman Yardımcısı Cağlayan Arslan, Kreatif Endüstriler Danışmanı Ali Kerem Bilge, UKTI Yatırım Danışmanı Ecem Toprakseven, British Council Sanat Müdürü Cansu Ataman, UKVI Vize Müdürü Sarah Williamson ve Türkiye’deki İngiliz Ticaret Odası Kurumsal İletişim Yöneticisi Ayşim Arda da hazır bulundu.

Bursa’da olmaktan ve BUSİAD üyeleri bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Başkonsolos Leigh Turner, iki ülke arasında köklü ticari ilişkiler olduğunu ifade ederek, gelinen noktada söz konusu ilişkilerin son yıllarda önemli bir gelişim trendi gösterdiğini söyledi. İngiltere endüstrisi için Bursa’nın çok önemli bir ticari partner konumunda olduğunu belirten Başkonsolos Turner, İngiltere otomotiv sektörünün hızla büyüdüğünü ve son yıllardaki en yüksek otomobil üretim seviyesinin yakalandığını kaydetti. Başkonsolos Turner İngiltere otomotiv endüstrisinin Avrupa’daki en büyük otomobil endüstrilerinden biri konumunda olduğunun altını çizerek, “Böyle olunca da Bursa ve İngiltere’deki birçok şirketin birbiriyle ilişkisi oluyor. Bursa’da otomobil parçaları üreten bazı şirketler, halı hazırda İngiltere’de satışlarını sürdürüyorlar. Bu anlamda Bursa sanayisine olumlu katkılar yapabileceğimizi düşünüyoruz. Özellikle de yaratıcı endüstriler alanında katkılar sağlayabiliriz. Bu şekilde Bursa firmaları yerel şirket olmaktan çıkıp, küresel şirket olma yolunda ilerleyebilirler” diye konuştu. Başkonsolos Turner, şöyle devam etti: “Özellikle marka inşası gibi yaratıcı yetenekler ayrıca pazarlama ve finans alanlarında önemli işbirlikleri geliştirebiliriz. Otomasyon ve tasarım konularında da çeşitli destekler gündeme gelebilir. Destek olabileceğimiz birçok alan var. Hüseyin Durmaz Bey’in de Bursa Fahri Konsolosu olduğu için çok mutluyuz. Onunla birlikte çalışacağımız ve Bursa ile olan ticaret hacmimizi genişleteceğimiz için de heyecanlıyız.” dedi.

 

“İNGİLTERE VE BURSA’NIN TİCARİ İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİREBİLMESİ ADINA ÇOK FAZLA FIRSAT VAR”

Türkiye’de olup da İngiltere’de iş yapmak isteyen şirketler de olabileceğini ifade eden Başkonsolos Turner, gelinen noktada birçok Türk şirketinin Avrupa merkezini İngiltere’de açtığını ya da büyük bazı Türk firmalarının İngiltere’de Ar-Ge merkezi kurduğunu söyledi. İngiltere ve Bursa’nın ticari ilişkilerini geliştirebilmesi adına çok fazla fırsat olduğuna değinen Başkonsolos Turner, sözlerini şöyle sürdürdü: “2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı David Cameron görüştüler ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini 2015’e kadar ikiye katlama konusunda anlaşmaya vardılar. Anlaşmanın imzalanmasından bu yana gelinen noktada iki ülke arasındaki ticari hacmimizi yüzde 70 kadar arttırdık. Artış sürecinin bundan sonra da süreceğini düşünüyoruz ve bu konuda iyimseriz. Gelecekle ilgili tahminde bulunmak zor ancak kişisel olarak Türkiye ekonomisi gelişimini bu şekilde sürdürdüğü sürece ticari ilişkilerimizin de hızla artmaya devam edeceğini söyleyebilirim" 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ