USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Irak'tan Rusya'ya tepki!

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Dışişleri Sorumlusu Felah Mustafa, Rusya'nan fırlattığı füzelerin Süleymaniye şehri semalarından geçmesi üzerine "Biz bu konuda fikirlerimizi açıkça ortaya koyduk. Uluslararası toplumun bir araya gelip bir çözüm bulması lazım. Bu durumun devam etmesi halinde bölgede daha fazla felakete yol açabilir. Halkımız bu durum ile daha fazla taviz vermesini istemiyoruz." dedi.

Irak'tan Rusya'ya tepki!
08-10-2015 01:13
Google News

Dışişleri Sorumlusu Felah Mustafa, Macaristan Dışişleri Bakanı Péter Szijjarto ile bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından ikili, basın toplantısı düzenledi.

Rusya’nın Hazar Denizi'nden Suriye’ye fırlattığı 26 füzenin Irak Kürdistan’ına bağlı Süleymaniye şehrinin üzerinden geçmesine, IKYB Dışişleri Sorumlusu Mustafa, sert tepki gösterdi. Atılan füzelerin şehrin üzerinden geçme anı amatör kameralar tarafından kaydedildi.

Irak Kürdistan halkının, Rusya bombardımanından zarar görmek istemediği söyleyen Felah, "Biz, bu konuda fikirlerimizi açıkça ortaya koyduk. Uluslararası toplumun bir araya gelip bir çözüm bulması lazım. Bu durumun devam etmesi halinde bölgede daha fazla felakete yol açabilir. Avrupa’ya yönelen göçmen dalgasını da tetikleyebilir. Halkımız bu durum ile daha fazla taviz vermesini istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ise Kürt yönetiminin Suriye’den gelen 2 milyon mülteciyi ağırladığını, bu durum da takdire şayan olduğunu söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne yardımda bulunmak istediklerini dile getiren Szijjarto, "Yarın Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları ile bir araya geleceğim. Kürt Yönetimi'ne 350 milyon dolar yardımda bulunmamız için öneride bulunacağız. Avrupa’ya yönelen göçmen dalgasını durdurmak için Ortadoğu’da barışın sağlanması lazım. Bunun için uluslararası toplumda bir araya gelip ortak karar alması lazım." şeklinde konuştu.

IŞİD'in Peşmerge'ye kimyasal silah kullandığına dair iddialara da değinen Péter Szijjarto, "Peşmerge'lere yaptığımız kan testinden yola çıkarak Peşmerge'ye karşı kimyasal silahlar kullandığının sonucuna vardık. Şu anda Macaristan'da yaralanan Peşmerge'leri tedavi ediyoruz." açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ