USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

IŞİD bu sefer nehirden saldırdı

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Ahmed Beşeyi, dün gece saat 00:10 sıralarında IŞİD mensuplarının Hurmatu’da, Zerge Köprüsü’nden Burç denilen bölgeye kadar geniş çaplı bir saldırıya geçtiğini iletti.

IŞİD bu sefer nehirden saldırdı
15-07-2015 16:03
Google News

IŞİD’in Kerkük yakınındaki Selahaddin iline bağlı Hurmatu (Tuzhurmatu) cephesinde nehirden saldırı girişiminde bulundu.

Ahmed Beşeyi , “IŞİD mensupları Peşmerge Güçleri’nin 1’inci ve 4’üncü alaylarının bulunduğu bölgeye büyük bir saldırı planaldı ancak verilen çetin karşılıktan dolayı ilerleme kaydedemedi” dedi.

IŞİD mensuplarının nehirden kayıklarla, başka kollardan da karadan piyade olarak saldırdığını aktaran Peşmerge Komutanı, “IŞİD hiçbir zaman başarılı olamadığı bölgede yeni bir saldırı gerçekleştirmek istedi” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’nin doğal sınırları olarak bilenen Hamrin Dağları’nın eteğinde bulunan Hurmatu, 1976’da devrik dektatör Saddam rejiminin uygulamaya başladığı Araplaştırma (Ta’arib ) politikasıyla Kerkük’ten koparılarak Selahaddin iline bağlandı.

Peşmerge Güçleri’nin kontrolündeki bögleye, Süleymanbeg ve Amirli kasabaları kurtarıldıktan sonra Şii Haşdi eş Şabi milisleri de yerleşti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ