USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

IŞİD’den seks kölesi fetvası

IŞİD’in Suriye ve Irak’ta kaçırdığı kadınları ve kız çocuklarını nasıl seks kölesi olarak kullandığı, ABD’nin ele geçirdiği fetvalarla ortaya çıktı.

IŞİD’den seks kölesi fetvası
29-12-2015 18:35
Google News

IŞİD’e bağlı dini liderlerin yayınladıkları fetvalarda, hangi durumlarda militanların kadın kölelerle cinsel ilişkiye girebileceğine dair ayrıntılar yer alıyor. Reuters’ın ABD güçlerinin mayıs ayında düzenlediği baskında ele geçirdiği belgelere dayandırdığı habere göre, aynı aileden erkeklerin aynı kadınla cinsel ilişki kurması ya da bir erkeğin köleleştirdiği kadın ve annesiyle cinsel ilişkiye girmesi, ‘Şeriat’a göre haram’ sayılıyor

IŞİD’E GÖRE KADINLAR SAVAŞ GANİMETİ

İnsan hakları örgütlerine göre IŞİD militanları, kaçırdığı kadınlara ve kız çocuklarına tecavüz ediyor ve köle olarak kullanıyor. Özellikle Irak’ta kaçırılan çok sayıda Ezidi kadının ve çocuğun örgüt tarafından seks kölesi olarak kullandığı biliniyor. Esir alınan birçoğu da militanlara satılıyor ya da ödül olarak veriliyor.
Daha önce ortaya çıkarılan belgelerde, IŞİD’in kaçırılan kadın ve kız çocuklarını ‘savaş ganimeti’ olarak gördüğü belirtilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ