USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Dünya

İsrailli savaş ve işgal karşıtı aktivist, İsrail polisinin taciz ve hakaretlerine maruz kalmış

İsrailli savaş ve işgal karşıtı aktivist Gaia Dan, İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’daki zulmünü protesto ettikleri için İsrail polisinin gözaltına alarak taciz ve hakaretlerde bulunduğunu söyledi.

İsrailli savaş ve işgal karşıtı aktivist, İsrail polisinin taciz ve hakaretlerine maruz kalmış
29-12-2023 14:03
Google News
Erbil

23 yaşındaki Ä°srailli aktivist Dan, “SavaÅŸa karşı sesler” adlı X sosyal medya hesabından paylaşılan görüntüde, Ä°srail’in Gazze ve Batı Åžeria’daki saldırılarını protesto edenlerin yaÅŸadıkları sıkıntıları anlattı.

Ä°srail’de ifade özgürlüğü ve protesto özgürlüğünün her zaman sınırlı olduÄŸunu belirten Dan, “Ancak bugünlerde güvenliÄŸiniz veya özgürlüğünüzün elinizden alınmasından korkmadan savaÅŸa karşı olduÄŸunuzu söylemek neredeyse imkansız.” ifadelerini kullandı.

Dan, Filistinli bir savaÅŸ karşıtı olmanız durumunda bunun daha da tehlikeli olduÄŸunu vurgulayarak, “Yaklaşık bir ay önce Hayfa’da savaşı protesto ettiÄŸim için gözaltına alındığımda, polisler (Gazze’deki) Gush Katif yerleÅŸimlerine dönme ve Gazze halkının öldürülmesiyle ilgili ÅŸarkılar söylemeye devam ettiler.” diye konuÅŸtu.

Ä°srail polisinin kendilerine hakaret ettiÄŸini ve hain dediÄŸini vurgulayan Dan, Ä°srail’in Gazze ve Batı Åžeria’daki zulümlerini protesto etme giriÅŸimleri nedeniyle 7 Ekim’den bu yana taciz edildikleri ve gözaltına alındıklarını aktardı.

Dan, Ä°srail’in saldırılarına karşı herkesi harekete geçmeye çağırarak, ÅŸunları söyledi:

"Gazze halkı katledilirken ve Batı Şeria halkı yerleşimciler ve ordunun elinde acı çekerken, diledikleri gibi bizi susturmalarına izin veremeyiz.

Ä°zleyen herkesi bizim susturulmamıza karşı harekete geçmeye ama en önemlisi de Gazze’de devam eden katliama karşı seslerini yükseltmeye çağırıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete ManÅŸetleri
PUAN DURUMU TÃœMÃœ