USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İsveç ve Finlandiya'ya NATO vetosu!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Coveney ve Norveç Dışişleri Bakanı Huitfeldt ile ortak basın toplantısında konuştu.

İsveç ve Finlandiya'ya NATO vetosu!
15-06-2022 22:31
Google News

Çavuşoğlu yaptığuı açıklamada ,"İki ülkenin nasıl tavır alacağına bakacağız. Endişelerimizin giderilmesi lazım. Birbirimizi iyi anlayıp birbirimize destek olmamız gerekiyor. Bizim de yaptırımların kaldırılması gibi beklentilerimiz var. Öte yandan çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. İdlib'de onlara sığınacak yer yapıyoruz. Tüm bunları yaparken yalnız kalıyoruz. Orada PKK , YPG burada bu insanlara saldırıyor.  Terör tehdidine karşı gerekli tedbiri almamız lazım" dedi.

KARADENİZ'DE TAHIL KORİDORU PLANI

4'lü bir toplantı olursa işleyiş ve denetim detaylı bir şekilde ele alınacak. Rusya ve Ukrayna da olacak. Rusya diyor ki Ukrayna'ya gidecek gemiler silah taşımasın. Ukrayna da Rusya bizim limanlarımıza saldırmasın. Mayınlardan temizlemek yerine güvenli hatlarda denetimler yapılacak. Mayın temizlemek çok uzun zaman alıyor maalesef. Hızlandırmak için detayları görüşüyoruz. Rusya'dan olumlu cevap gelirse burada 4'lü bir toplantı gerçekleştireceğiz. İstanbul'da bir merkez kurulması planlanıyor BM planına göre. Bazı ülkeler tahılın yüzde yüzünü bu ülkeden alıyor. İki ülkenin de kabul edeceği ve tüm dünyanın yararına çözülmesi için tüm çabalarımızı sürdüreceğiz.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

Çavuşoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Ülkemizi ziyaret eden Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt’le ikili ilişkilerimizi, Ukrayna’daki durumu ve NATO’nun genişlemesini ele aldık.

İrlanda Dışişleri Bakanı Simon Coveney ile Ankara'da ilişkilerimizi, Ukrayna'daki durumu ve ekonomik işbirliğimizi değerlendirdik.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ