USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Karacabey Belediyesi'ne yeni logo

Karacabey Belediyesi’nin logosu yeniden tasarlandı.

Karacabey Belediyesi'ne yeni logo
16-10-2015 16:46
Google News

Belediyenin kurumsal logosu mecliste alınan karar doğrultusunda yeniden tasarlandı. Karacabey Belediyesi yıllardır belediye personeli Adem Kahyaoğlu tarafından çizilen logoyu kullanıyordu. Logonun dış hatlarında ilçe sanayiini temsil eden ‘dişli çark’ ile tarımı temsil eden ‘buğday başağı’ vardı. Aynı logonun iç kısmında ise turuncu ve mavi tonlar arasında İmaret Camii’nin iki boyutlu çizimi yer alıyordu.


Karacabey Belediyesi Basın Sorumlusu Alper Tüydeş tarafından yeniden günümüz tasarım kriterlerine uygun olarak düzenlenen logoda köklü değişiklikler yerine baskı seçeneklerine uygun düzeltmeler yapıldığı kaydedildi. Yapılan düzenlemenin dış hattında sadece buğday başağı daha sadeleştirilirken, iç kısımda ise 2 boyutlu çizilen İmaret Camii siluet halinde ve açık turuncu renk tonlarında yeniden yer aldı. Soğukluk duygusu uyandıran koyu mavi tonlar logodan tamamen çıkartılırken, iç alt kısma ise su teması eklendi.
Belediye Başkanı Ali Özkan, “Karacabey’i marka kent yapma yolunda kararlıyız. Bu noktada kurumsal kimliğin olmazsa olmazı olan belediyemizin kurumsal logosu önem arz ediyordu. Meclisimizde oy birliği ile yeni logomuzu onayladık. Önümüzdeki zaman diliminde yapacağımız bir diğer çalışma ile bu kez Karacabey’e bir de şehir logosu kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ