USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

"Karıncalar" seyircisiyle buluşacak

2016-2017 tiyatro sezonunda “Feraizcizade Oda Tiyatrosu”nun yeni oyunu  "Karıncalar" 15 Aralık 2016 tarihinden itibaren, seyircisiyle buluşacak.

14-12-2016 17:04
Google News

John Steinbeck ve Boris Vian’ın yazdığı, Ülkü Tamer ve Işıl Y.Yüce’nin dilimize çevirdiği ve Gökhan Aktemur’un oyunlaştırdığı oyunu Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncu- yönetmenlerinden Halil Akarsu sahneye koyuyor.

Dekor-kostüm tasarımını Özge Akarsu’nun, ışık tasarımını Ali Karaman’nın, müziklerini Burçak Çöllü’nün, koreografisini Dicle Doğan’ın yaptığı oyunda; Kamil Korunan, Cansu Yılmaz, Ali Bircan Teke ve Mustafa Salih Salcan rol alıyor.

Oyunun kısaca özeti şöyle;

Bir tarafta, sınırlar arasına sıkışan insanlar, kendi coğrafyalarında cehennemi yaşarken, ekilen topraklarının, büyüttükleri çocuklarının ve geleceklerinin yok olmasını bekliyorlar. Diğer tarafta hiç bilmediği topraklara, hiç tanımadığı insanları öldürmeye gelen bir asker, eve dönüş umudu içinde savaşın tam ortasında çırpınışlarının son bulmasını bekliyor.

Öldüren niye öldürdüğünü, ölen ne için öldüğünü bilmiyor. Eve dönmek mi? Kaçmak mı? Hangisi kahramanlık, hangisi korkaklık, kimse bilmiyor. Peki, bunlardan kim, ne kazanıyor?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ