USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Katar'da kral Kristoff

Katar Turu'nun 4. etabında zafer yine Alexander Kristoff'un oldu. Genel klasman liderliği ise Boasson Hagen'in lastiği patlayınca Cavendish'e geri döndü.

Katar'da kral Kristoff
12-02-2016 12:28
Google News

Katar Turu'nda 4. etabın kazananı Katusha'nın Norveçli sporcusu Alexander Kristoff oldu. 28 yaşındaki bisikletçi bu zaferle beraber Katar Turu'nda son iki senedeki 5. etap galibiyetini yaşadı.

Sprint bitişine sahne olan etapta çizgiyi ilk geçen Kristoff olurken, BMC'den Greg Van Avermaet ikinci sırayı aldı. Katusha'nın bir diğer sporcusu Jacopo Guarnieri ise günün sonunda podyumun 3. basamağında olmayı başardı. Yarışın son 1 km'sinde Katusha'nın takım halinde çok iyi pozisyon aldığı görülürken, Mark Cavendish etabı 5. bitirdi.

Boasson Hagen'in şanssız günü
Dün kazandığı bireysel zamana karşı etapla, genel klasmanda Cavendish'in 25 saniye önüne geçen Boasson Hagen, büyük bir avantajla sırtına geçirdiği liderlik mayosunu bugün iade etti. Etabın bitimine 8 km. kala lastiği patlayan Norveçli, önce ön tekerliğini, sonra da bisikletini değiştirince fazla zaman kaybetti ve ön gruptan uzaklaştı.Takım arkadaşlarından destek alan Boasson Hagen, BMC ve Katusha'nın tempo yapması yüzünden 25 kişilik ön grubu etap sonuna kadar yakalayamadı. Yaşadığı problem yüzünden 45 saniye kaybeden Norveçli sporcu, liderlik mayosu olan altın mayoyu da Dimension Data'dan takım arkadaşı Mark Cavendish'e kaptırdı. Genel klasmanda 5. sıraya düşen Boasson Hagen, liderin 19 saniye gerisinde son etaba başlayacak.

Son günde büyük heyecan
Yarın Doha'da bitecek 144 km uzunluğundaki son etapta genel klasman lideri de belli olacak. Bugün liderlik mayosunu sırtına geçiren Cavendish, Belçikalı Greg Van Avermaet'nin sadece 2 saniye önünde bulunuyor. Bugünkü etabın galibi Alexander Kristoff ise 9 saniye geride ve 4. sırada yer alıyor.

Katar Turu'nda etap sıralaması ve genel klasmandaki son durumu görmek için tıklayınız

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ