USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kayak Montu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kayak sporuna, uzun dağ gezilerine ve şömine başında geçen tatillere ilgi duyuyorsanız kış aylarında kendiniz için yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biri, kaliteli ve şık bir kayak montunu satın almak.

Kayak Montu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
01-02-2023 10:54
01-02-2023 10:56
Google News

Kayak montlarının sahip olduğu teknik özellikler başta karmaşık gelebilir ancak bu durum gözünüzü korkutmasın. Bir kez satın aldığınızda uzun yıllar kullanabileceğiniz bayan kayak montunu seçmenize yardım edecek, rehber niteliğinde bir yazıyla karşınızdayız. İşte kayak montu satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken tüm detaylar!

Nefes Alan, Dayanıklı Kumaşla Üretilen Modellere Öncelik Verebilirsiniz

İyi bir kayak montu hem sizi dağ zirvesindeki soğuk havadan, kardan ve rüzgârdan korumalı hem olabildiğince nefes almalı. Kayak montu modelleri arasından seçim yapmanız gerektiğinde ilk kriteriniz kesinlikle montun sızdırmaz dikişlerinin bulunması olmalı. Ayrıca kumaş dayanıklılığı da sizi koruyacak en temel özelliklerden biri. Kayak yaparken kullanılacak montların mutlaka sık dokunan, kaliteli, dayanıklı ve nefes alan kumaşlarla üretilmesi gerekir. Böyle modeller vücut sıcaklığınızı koruyabilir ve konforlu bir kış tatili geçirmenize yardım edebilir. Örneğin softshell özellikli kayak montları bedeninizi sıcak ve kuru tutarken hareketlerinizi de kısıtlamaz. Diğer modellere göre daha hafif olan bu montları kolayca katlayabilir ve her yere yanınızda götürebilirsiniz.

İşlevselliği Ön Planda Tutmalısınız

Kayak montu fiyatları ürünün kalitesi, modeli, fonksiyonelliği gibi pek çok kritere bağlı olarak artış gösterebiliyor. Fiyat/performans anlamında en doğru ürünü bulmak istiyorsanız işlevselliği her zaman ön planda tutmanızda fayda var. Fonksiyonel bölmeler, çene korumalı fermuar, iç kısımda gözlük ve kayak kartı koyabileceğiniz cepler ya da başparmak detaylı manşetlerin her biri artı puan niteliğinde. Kapüşonun genişliğini ve yüksekliğini ayarlayabilmek ya da çıtçıt kapamalı kar korumasını gerektiğinde çıkarabilmek de kadın kayak montu seçiminde dikkat edebileceğiniz diğer kriterler.

Suya Dayanıklı Ürünleri Tercih Etmelisiniz

Kayak montu alışverişi sırasında size en uygun olan modeli seçerken montun suya dayanıklılığını her zaman kontrol etmelisiniz. Profesyonel sporcular ve yüksek kar zirvelerine tırmanmak isteyenler için bu rakam 20 ila 30 bin mm'ye kadar yükselebilir. Öte yandan 5 bin mm suya dayanıklılık, düşük su geçirmezlik olarak kabul edilir. 10 bin mm civarı su geçirmezlik ise orta seviyedir ve çoğu coğrafyada yeterli olabilir. Bu nedenle kayak montu seçerken onu nerede kullanacağınıza ve seviyenize göre tercih yapmaya özen göstermelisiniz.

Stilinizden Ödün Vermeden Kar Şıklığını Yakalayın

Kar montu seçiminde kumaş kalitesi ve teknolojisinden su geçirmezlik özelliğine kadar tüm detaylara hâkim olduysanız sıra, moda anlayışınızdan ve günlük stilinizden ödün vermemeye geldi. Yağmurda, çamurda ve karda her zaman rahat olmanın yanı sıra kendinizi montun içerisinde şık hissederseniz modeli uzun süre kullanabilirsiniz. Petrol rengi gibi trend renklerin verdiği cazibe, maksi uzunluk ve yüksek yaka tasarımı gibi detaylarla hazırlanan göz alıcı bir kayak ve snowboard montu ile kar tatilinde de şıklığınızla konuşulabilirsiniz. Yüksekliği ve genişliği ayarlanan modelleri tercih ederek montu hem bedeninize hem stilinize daha uygun hâle getirebilirsiniz. Vücudunuzu ısıtan yumuşak dolgulu, ince ve hafif kayak montlarını tercih ederek ne kadar formda olduğunuzu herkese gösterebilirsiniz.

Siz de kış tatilinize konfor katacak kayak montları için hemen tchibo.com.tr adresini ziyaret edebilir, yüksek kaliteyi ve zamansız şıklığı bir araya getiren en güzel kadın kayak montları arasından size en uygun modeli kolayca bulabilirsiniz. Beyaz kar örtüsü üzerinde, seçtiğiniz kayak montunun sıcacık ve yumuşacık dolgusu içinde özgür, hafif ve rahat hissetmenin tadını çıkarabilirsiniz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ