USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kefen giyip meydan okudu!

Irak'ta reform talep eden Şii lider Mukteda es-Sadr yanlıları, başkent Bağdat'ta hükümet karşıtı gösteri düzenledi.

Kefen giyip meydan okudu!
11-03-2016 20:14
Google News

Başkentin merkezindeki Tahrir Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Irak bayrağı taşıyarak hükümet ve yargı reformu için slogan attı. Gösteri sırasında telekonferans aracılığıyla taraftarlarına seslenen ve kefen giydiği görülen Sadr, Başbakan Haydar el-İbadi'ye köklü reformlara devam çağrısı yaptı. Yargının Nuri el-Maliki liderliğindeki önceki yönetim tarafından siyasallaştırıldığını ifade eden Sadr, İbadi'nin reformlarının bu alanı da kapsaması gerektiğini vurguladı.

İbadi’ye “reformlarına devam etmek için bir şans verilmesi gerektiğini” söyleyen Sadr “Eğer reformların gerçek olduğunu ve yalnızca medyada ses olmadığını hissedersek, desteğimiz artar” dedi.

Irak'ın içinde bulunduğu mali krize de değinen Sadr, hükümetten az gelirli ailelerden elektrik ücreti almamasını talep ederken, devlet yetkililerine de maaşlarının yarısını yoksul ve şehit ailelerine bağışlama çağrısı yaptı.

Şii lider, destekçilerinden köklü reformlar talebiyle hükümete baskı yapmaları için gösterilere devam etmelerini istedi.

Sadr’ın çağrısıyla geçen hafta Cuma günü düzenlenen eyleme, bugünkünden çok daha az kişinin katıldığı belirtiliyor. Geçen haftaki eyleme yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı açıklanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ