USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

'Kelime-i Şehadet' ödevi okul kapattırdı

İslamofobi Amerika'daki okulları esir aldı. ABD'nin Virginia eyaletinde bir okulda öğretmenin öğrencilere verdiği ödev kriz yarattı. Çok sayıda okulda öğretime ara verildi.

'Kelime-i Şehadet' ödevi okul kapattırdı
19-12-2015 20:03
Google News

ABD'nin başkenti Washington yakınlarında bulunan Virginia eyaletinde coğrafya öğretmeninin öğrencilerinden kelime-i şehadeti Arapça olarak yazmalarını istemesi üzerine gelen tehditler nedeniyle çok sayıda okulda öğretime ara verildi.

 
 
 
 Çok sayıda veli, çocuklarının "beyninin yıkandığını" öne sürerek şikayette bulundu. Veliler, Cheryl LaPorte adlı öğretmenin görevden alınmasını istediler.

 Augusta kentindeki Riverheads Lisesi, öğrencilerin velilerinden gelen telefonlardan ve yaşanan olayın medyaya yansımasının ardından, "güvenlik gerekçesiyle" eğitime bir gün ara vereceğini duyurdu.

 Karardan 10 bin kadar öğrencinin etkilendiği belirtiliyor.

 Eyalet yetkilileri, bir güvenlik tehdidinin söz konusu olmadığını, kararın önlem olarak alındığını söylediler.

 Okul yetkilileri Ortadoğu coğrafyasında hat sanatının işlendiği derste geçen hafta bir öğretmenin öğrencilerden ödev olarak Arapça metne bakarak "Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden ABDûhü ve resûlühu" ("Tanıklık ederim ki, Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur ve yine tanıklık ederim ki Muhammed, onun kulu ve elçisidir") yazmasını istedi.

 Bazı öğrenciler ödevi reddederken birçok aile öğretmeni suçladı. Okul yetkililer, bir bölgenin dini ve dilinden söz edilmesinin de dersin parçası olduğunu söyledi ancak bundan sonra böyle bir ödev verilmeyeceğini belirtti.

 Fakat açıklama tepkileri dindirmeyince bu bölgedeki tüm okullar kapatıldı.

MİLLİYET

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ