USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: "12 Eylül’e döndüler"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversitelerde rektör seçimlerinin kaldırılmasına tepki göstererek, "12 Eylül’e döndüler" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu:
15-11-2016 17:08
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Mavi Marmara’da 9 vatandaşımız öldürüldü. Kıyameti kopardılar, biz de kopardık. 20 milyon dolara Türkiye’nin itibarını sattılar. Sizin itibarınızı sonuna kadar savunmak bizim borcumuzun borcudur. 20 milyon dolar hayatını kaybeden o çocukların ailelerine verildi mi? İsrail’e açılan davadan vazgeçtiğinize dair belgeyi imzalayın diyorlar. O davayı biz takip edeceğiz. CHP, Türkiye’nin birleştirici gücüdür.

KHK’yla rektör seçimi düzenlemesini yaptılar. Sayın Meclis Başkanı, bu düzenlemeye benim değil, önce sizin itiraz etmeniz lazım. Parlamentoda geri çekilen bir düzenleme, KHK’yla yeniden getiriliyor. Yeri gelince itiraz ediyorlar, milli irade... Koskoca profesörler kendilerine başkan seçecekler. Bunu kaldırdılar. Neden? Üniversitede çalışanlar birbirlerini kötülüyormuş.

12 Eylül’e döndüler. Rektörleri Kenan Evren kendisi atıyordu. Üniversitede seçim yapılması yasaklandı. Boğaziçi Üniversitesi'nde Gülay Barbarosoğlu aylar önce yapılan seçimde yüzde 86 oy almıştı. Aylarca beklettiler, atama yapmadılar. Bunların demokrasi anlayışı budur, demokrasiden dikta yönetimini anlıyorlar.

Biz; demokrasi, özgürlük, insan hakları, adalet diyoruz. Onlar bunlara kulaklarını kapatıyorlar. Söz veriyorum; iktidara geldiğimizde seçimi geri getireceğiz, öğrenciler de oy kullanacak. Üniversiteyi özerk hale getireceğiz, üniversitede her şey tartışılacak. Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu kalmayacak.

‘Rusya uçağını düşürdük’ dediler. ‘Talimatı ben verdim’, ‘hayır ben verdim’ dediler. Talimat yarışına girdiler. Yalvardılar, yakardılar. Putin hala benim istediğimi vermediniz diyor. Acaba daha Türkiye’nin nesini verecekler. Faturayı cebini düşünen politakacı değil, vatandaş ödüyor. Yumurta üreticileri iflasla karşı karşıyalar.

Devlette liyakat sistemi çöktü. Devlet yönetimi sıradan bir olay değil. Devleti yöneten kişinin gelecek hedefleri olmalıdır. Onlar ceplerini düşünüyorlar, vatandaşı düşünmüyorlar. Onlar zalimlerden yanalar biz mağdurlardan yanayız. Sabaha akşam konuşuyorlar ama tamamen boş konuşuyorlar. Halk uzun vadeli düşünmez, uzun vadeli düşünen devletin aklıdır. Kendi ceplerini düşünmekten Türkiye’nin geleceğini tehlikeye attılar. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti neden saman ithal eden ülke haline geldi? Neden canlı hayvan ithal eder hale geldik. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Neden Türk çiftçisi dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Neden Yunanistan’dan pamuk ithal eder hale geldik. Bitlis’teki tütün fabrikası ne oldu?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ