USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Başsavcılığı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlattı.

Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldı
12-05-2016 16:06
Google News

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerine ilişkin soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, başsavcılığın basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek re'sen başlattığı soruşturma, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca, Türk Ceza Kanunu'nun "Suç işlemeye tahrik" başlıklı 214. maddesi kapsamında yürütülecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kılıçdaroğlu'nu bu sözlerinden dolayı eleştirdi:

“Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz diyen bir siyasetçi milletin iradesine de, Meclis’e de siyaset kurumuna da ihanet etmiş demektir. Şu anda başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptı? ABD bunu böyle mi getirdi? Nereden çıkıyor bu?

Mesele şu; kan dökmek diktatörlerin, zalimlerin, katillerin, bazen de meczupların işlidir. Ana muhalefetin başındaki zatın bunlardan hangisi olduğunu ben mileltimin takdirine bırakıyorum. Kan dökülmesi gereken durumlar elbette olur. İşte ülkemizin bütünlüğü için aslanlar gibi mücadele edip gerektiğinde kanını döken asker, polis, korucumuz var. Ancak tamamen meclisin kararı ve sonrasında milletin onayı olan bir meseleyi getirip kanlı cümlenin içine yerleştiren kafa bu topraklara ait olamaz.”

Çarşamba Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 72. Genel Kurulu'nda konuşan Kılıçdaroğlu, "Nasıl bir başkanlık sistemi? Bir kişi konuşacak Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak hâkim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek. Neymiş? Böyle başkanlık sistemi. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net" ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ