USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kırmızı göz yeniden mi?

4 yıl önce başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok yerinde endişe yaratan bulaşıcı ‘kırmızı göz’ hastalığı yine gündemde.

Kırmızı göz yeniden mi?
07-08-2015 13:27
Google News

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Yrd. Doç. Dr. Rıfat Rasier bu hastalık hakkında AKŞAM’a bilgi verdi. Bu göz rahatsızlıkları arasından viral konjonktivit dediğimiz durum salgınlar ile kendini gösteren bulaşıcı bir hastalıktır. Viral konjonktivit olan  gözde kızarıklık, batma hissi, gözde ve göz kapaklarında şişme ve şiddetli çapaklanma önemli bulgulardır. Bunlar dışında diğer önemli bir bulgu genel vücut halsizliği oluşturması ve genelde nezle grip ile birliktelik göstermesidir. İyileşme süreci 2-3 haftayı bulabilmekte ve nadir olarak gözün saydam tabakası olan kornea üzerinde noktasal izler bırakarak görmeyi etkileyebilmektedir.  

SALGINA DÖNÜŞÜYOR

Viral konjonktivitim temasla çok hızlı şekilde bulaştığı için salgın haline gelmesi büyük problemdir. Hastalık halinde evdeki havluları ayrılmalı bol bol eller yıkanmalıdır. gerekir. Kişilerin havuza girmemesi diğer kişilere bulaşmaması açısından çok önemlidir. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ