USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Köylüler korkudan tarlaya gidemiyor, karşılaşmamak için dua ediyorlar

Sivas’ın suşehri ilçesinde vatandaşlar korkularından tarlalarına gidemiyor. Son zamanlarda sıklıkla görülen ayılar, çiftçilerin kâbusu oluyor.

Köylüler korkudan tarlaya gidemiyor, karşılaşmamak için dua ediyorlar
02-10-2023 12:17
Google News

Sivas’ın Suşehri ilçesinde vatandaşlar korkularından tarlalarına gidemiyor. Son zamanlarda sıklıkla görülen ayılar, çiftçilerin kabusu oldu.


Suşehri’nin Karaağaç köyünde son zamanlarda ayılar sıklıkla görülüyor. Dağlık alanda yiyecek bulmakta zorlandığı düşünülen ayılar, ilçe merkezine yakın olan köyde tarlalara akın ediyor. Karpuz, elma gibi meyvelerin yanı sıra domates ve fasulye gibi sebzelere gelen ayılar, beslendikten sonra ortadan kayboluyor.


Tarlalarına gelen ayıları korkutmak için bidonlu düzenek hazırlayan köylüler, ayıların gelmesine engel olamıyor. Akşam saatlerinde tarla yolunu kullanarak köye ulaşmak isteyen bir grup köylünün kaydettiği videoda, bir ayının elma ağacına çıkarak beslendiği, ses ve ışığı fark edince bölgeden uzaklaştığı görülüyor. “Hayvanlarımıza saldırıyor, çobanlarımızı kovalıyor”


Ayıdan korktuklarından dolayı tarlalarına gidemediklerini ifade eden köy sakini Eyüp Demir, “Ayılardan yana çok şikayetçiyiz. Arazimize gidemez olduk. Sebze ekiyoruz, domates toplama zamanı ama ayının korkusundan araziye gidemiyoruz. Hayvanlarımıza saldırıyor, çobanlarımızı kovalıyor. Yetkililerden buna yardım istiyoruz. Karpuzlarımızı mahvediyor. Keza fasulyemize, elmalarımıza zarar veriyor. Arazimize rahatça girip çıkamıyoruz, çocuklarımızı sebzeliğimize gönderemiyoruz. Fasulye sırıklarının üzerine bidonlar taktık. Rüzgar vurunca bunlar ses yapıyor, yine de geliyor. Bence yavrusunu büyütmek için geliyor. Yazın buraya geliyor, havalar soğuyunca da dağa gidip kış uykusuna yatıyor sanırım. Yaz aylarını burada rahat geçiriyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ