USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Koza Lions Kulübü Nevin Canbaz’ı ağırladı

Koza Lions Kulübü Kasım Ayı 2’nci Toplantısı’nda Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Nevin Canbaz’ı ağırladı.

Koza Lions Kulübü Nevin Canbaz’ı ağırladı
01-12-2015 15:01
Google News

Altınceylan’da gerçekleşen Koza Lions Kulübü Kasım Ayı 2’nci Toplantısı’nda ‘Kadına Şiddet ‘ konusu ele alındı. Konuk konuşmacı olarak toplantıya katılan Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Nevin Canbaz, Lions üyelerine Kadın Hakları Komisyonu çalışmaları ve kadına şiddet hakkında bilgiler verdi.

Kadına Yönelik Şiddetin konu olduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Koza Lions Kulübü Başkanı Semra Turman, kulüp olarak birçok konuya dikkat çektiklerini ancak kadına şiddet konusunun özellikle altının çizilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Turman, “Şiddet hiçbir zaman bir sorunun çözümü olmamıştır. Aksine sorunların, sıkıntıların büyümesine ve önüne geçilemeyecek büyüklükte bir kin ve nefrete davetiye çıkarmaktadır. Toplumumuzda kadına çeşitli dayatmalar uygulanarak şekil verilmeye çalışılıyor. Bunu reddedip medeni kanundaki hakkını kullanmaya çalışan kadın şiddete maruz kalıyor. Yaşadığı olumsuz durumlardan dolayı şiddet gören kadın hakkını aradığında öldürülme tehlikesiyle burun buruna yaşıyor. Lions kulüpleri olarak her zaman hak ve hukukun yanında olduk. Hiçbir zaman cinsiyet ayrımı yapmadık ancak ortada kadına yönelik bir şiddet varsa safımız daima kadından yana olacaktır. Kulüp üyelerimizle bu toplantımızı kadın haklarına ayırmayı uygun gördük. Bu noktada bizi kırmayıp engin tecrübesiyle birikimlerini aktaracak olan Av. Nevin hanıma misafirimiz oldukları için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Programa konuk konuşmacı olarak katılanBursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Nevin Canbaz ise, “Kadın cinsiyeti nedeniyle toplum içerisindeki yeri sınırlandırılıyor. Maalesef kadın erkek ayrımını belirgin olarak yaşayan bir toplumuz. Cinsiyet ayrımını ilk olarak çocuklarımızla başladık. Kız çocuklarını pembe erkek çocuklarını maviyle bütünleştiriyoruz. Dizilerimiz de işlediği konu itibariyle vahim durumdalar. Bazı dizilerde bir erkeğin ikinci hatta üçüncü eşi var ve aynı evde yaşıyorlar. Sorun sadece eğitim değil aynı zamanda kültür sorunudur. Aynı zamanda medya da kadına yönelik şiddet yer bulurken bunun cezasının ne olduğuna dair bir haberle karşılaşamıyoruz. Kanunları çocuklarımıza iyi anlatmalıyız. Çocuklar neyin suç olduğunu bilmeden yetişiyor. Özellikle kız çocuklarımız şikayet mekanizması bilmiyor. Sizler sivil toplum örgütleri olarak bütün sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verip ortak çalışma yürütmelisiniz” diye konuştu.

Programın sonunda Koza Lions üyeleri ile Av. Nevin Canbaz kadına şiddet konusu üzerinde uzun uzun tartışarak, konunun tüm topluma duyurulması konusunda titizlikle çalışılması gerektiğinin altını çizdiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ