USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Lionlar diyabete dikkat çekti

Lions118-K Lions Yönetim Çevresi Federasyonu kulüplerindenAta Lions, Barış Lions, Karagöz Lions, Koza Lionsve Kükürtlü Lions Kulübü tarafından organize edilen ‘Diyabet Haftası Etkinlikleri’ Hüdavendigar Parkında düzenlenen koşuyla son buldu.

Lionlar diyabete dikkat çekti
26-11-2017 19:07
Google News

Çocuk ve gençlerde görülen diyabet hastalığına karşı farkındalık oluşturma amacıyla lionlar tarafından düzenlenen etkinlikler, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde başlayıp önceki gün yapılan ve öğrencilerin katıldığı koşu ile sonlandı.

DİYABET İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Yapılan bir dizi etkinlikler kapsamında ATALions Kulübü, Final Okulları ile Hüdavendigar Parkında bisiklet sürdü. Diyabet için pedal çeviren lionlar ve öğrenciler, ‘Spor Diyabete Engel Değildir’ dedi. Ayrıca etkinlikler çerçevesinde diyabet ile ilgili çeşitli seminerler de yapıldı. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde başlayan etkinlikler, önceki gün, “Lions-Diyabet Farkındalığı:Spor Diyabeti Yener” etkinliği ile son buldu.

Spor Diyabeti Yener etkinliğinde ATALions, Barış Lions, Karagöz Lions, Koza Lions ve Kükürtlü Lions Kulübü adına konuşan ATALions Kulübü Başkanı Ergun TURBA, “Lions 118-K Yönetim Çevresi olarak 5 kulübümüzün bir araya gelerek yaptığı programımızda diyabet hastalığına dikkati çekmek istedik. Dünya üzerinde 240 milyon diyabet hastası bulunmaktadır. Bizde bu hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak, sporun diyabeti yendiği mesajını vermek, egzersiz ve sporu hayatımızda yaşam biçimi olarak benimseyerek sağlıklı bir şekilde hayatımıza devam etmenin mümkün olduğunu göstermek istedik” diye konuştu.

DİYABET İÇİN ŞEKER ÖLÇÜMÜ YAPILDI

Şeker Hastası olan kişilerin %36’sının ne yazık ki hastalığının farkında olmadığını dile getiren Karagöz Lions Kulübü Başkanı Doktor Gürhan Soyer, etkinliğe katılan halkın ve öğretmenlerin şeker ölçümlerini gerçekleştirerek; diyabet ile ilgili bilgi, öneri ve tavsiyelerini paylaştı.

YARIŞMA SONUNDA MADALYA

Konuşmanın ardından Özel Çağdaş Öncü Okulları ve Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri erkek ve kız kategorisi olmak üzere 2 ayrı kategoride yarıştı. Hüdavendigar Parkında yaklaşık 1000 metrelik parkurda koşan öğrenciler, eğlenceli anlar yaşadı. Çekişmeli anlara sahne olan yarış sonunda ilk 3’e giren öğrenciler madalyalarını lionların elinden aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ