USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Litvanyalı büyükelçiden Altepe'ye ziyaret

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi makamında ziyaret etti.

Litvanyalı büyükelçiden Altepe'ye ziyaret
23-02-2016 17:52
Google News

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe, kabulünde yaptığı konuşmada, Bursa'nın gelişmiş sanayi altyapısıyla birçok ülke için fırsat olduğunu belirterek, Litvanyalı konuğuna özellikle otomotiv, tekstil ve beyaz eşya sektörlerindeki üretimiyle öne çıkan Bursa'nın potansiyelinin iyi değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Gelişen Türkiye'nin en önemli ayaklarından birinin Bursa olduğuna dikkati çeken Altepe, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 3 milyon kişilik şehrin üretim anlamında İstanbul'dan sonra ikinciyiz. Yıllık 25 milyar dolara yakın ihracat rakamına ulaştık. Bursa, özellikle otomotiv, otomotiv yan sanayi ve tekstil sektörlerinde öne çıkıyor. Son dönemde Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde yapılan atılımlarla sanayimiz yüksek teknolojili ürünlerle tanıştı. Tramvay ve metro üretimlerinin tamamı yapılabilir hale geldi. Uçak üretimiyle alakalı da çok ciddi adımlar atıldı. Tüm sektörlerdeki birikimlerimizi Litvanyalı dostlarımızla paylaşmaya, birlikte kazanıp birlikte yol almaya hazırız. Yeter ki adımlar atılsın. "Brüzga da Bursa'yı yakından takip ettiklerini vurguladı.

Kentin son dönemlerde atılan dev adımlarla adeta kabuğunu kırdığını, dünya çapındaki yatırımlarla adından sıkça söz ettirdiğini belirten Brüzga, "Kentin hızlı büyümesindeki en büyük payın Sayın Altepe’ye ait olduğunu biliyoruz. Ürünlerinizi iyi biliyoruz.Özellikle tekstil, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerindeki üretimlerini çok iyi biliyoruz. İşbirliği için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Altepe, ziyaretin sonunda günün anısına Litvanyalı konuğuna el yapımı Bursa bıçağı hediye etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ