USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Mali müşavirlerin hakları BSMMMO’ya emanet

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) bağımlı çalışan mali müşavirlerin en önemli sorunlarının konuşulduğu çalıştay düzenledi.

Mali müşavirlerin hakları BSMMMO’ya emanet
02-06-2017 20:53
Google News

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Bağımlı Çalışan Meslek Mensupları Komisyonu tarafından düzenlenen çalıştayda mali müşavirlerin iş arama sürecinden iş akdinin sonlandırılmasına kadar yaşanan sorunlar ele alındı. Çalıştayda BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez iş dünyasına seslenerek, “Bir tek meslektaşımızın bile mağduriyeti durumunda biz mali müşavirlerin teşkilatı olarak her türlü imkanımızı seferber ederiz” dedi.

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO)bağımlı çalışan mali müşavirlerin sorunlarını masaya yatırdı. BSMMMO Bağımlı Çalışan Meslek Mensupları Komisyonu tarafından düzenlenen 4’üncü çalıştay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO),KOSAB, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB)’ın ardından  Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi’nde bulunan BSMMMO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez’in de katılıp yakından takip ettiği çalıştayda bağımlı çalışan mali müşavirler iş arama sürecinden başlayarak iş akdinin sonlandırılmasına kadar olan sürede yaşanan sorunları anlattı. Yaşanan sorunlara tüm meslek mensupları tarafından çözüm bulunmaya çalışılırken BSMMMO’nun sorunların çözümünde nasıl katkı koyacağı da konuşuldu.

Seminerin başında oda üyelerine seslenen BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, “Geçtiğimiz dönem, uzun yıllardır göz ardı edilen bağımlı çalışanlarımıza yönelik bir çalışmayı gerçekleştirmiştik. Bu çalışmada 500 yakın bağımlı meslektaşımızı bizzat iş yerlerinde ziyaret ederek bazı görüşmelerimizi işverenlerinde bulunduğu ortamlarda gerçekleştirdik. Bu görüşmeler meslektaşlarımızın çalışma ortam ve koşullarına önemli katkılar sağladı” dedi.

MESLEKTAŞIMIZIN MAĞDURİYETİ DURUMUNDA TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDERİZ

İş dünyasına ve iş adamlarına da seslenen Sönmez, “Bilindiği gibi iş yerlerinizde muhasebe servisi en kritik işlemlerin merkezidir. Bu servislere emek koyan, can veren mali müşavirleriniz sizlerin can damarınızdır. Onlara gözünüz gibi bakınız hak ettikleri çalışma koşullarını sağlayınız. Olumsuzluk yaşadığınızda meslek odası olarak bizler zaten mevzuatımız doğrultusunda ne gerekirse yapıyoruz. Ancak her türlü özverili çalışmalarına rağmen bir tek meslektaşımızın bile mağduriyeti durumunda biz mali müşavirlerin teşkilatı olarak her türlü imkanımızı seferber ederek, mücadele ise mücadele, hukuksa hukuk, AHİM’e kadar her türlü yasal, meşru hak mücadelesini meslektaşlarımız için yürüteceğimizin bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN YASAL DÜZENLEME ŞART

BSMMMO Hukuk Danışmanı Avukat Serdar Ulusoy da hukuk servisi olarak mali müşavirlerin arkasında olduklarını belirterek, “Meslek mensuplarının özlük haklarının korunması, bu hakların kullanılmasıyla ilgili meslek yasasında herhangi bir düzenleme olmamasına rağmen gerek iş kanunumuz, gerek borçlar kanunumuz ve diğer kanunlarımıza göre, sözleşme serbestisi, fazla mesai, mobbing gibi tüm hukuki konularda mali müşavirlerin sistemli hukuksal dayanakları bulunuyor. Bu  dayanaklarla meslek mensuplarının iş yaşamında kendilerini savunacak bir örgütsel yapı da var. Malimüşavirlerin çalışma standartlarının yükseltilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması bir şart. Bu çalıştaylar, yasal düzenlemelerin kaynağını oluşturmak için önemli bir fırsattır” dedi.

MESLEKTAŞLARIMIZ HİZMETİMİZDEN ÜCRETSİZ YARALANABİLİR

BSMMMO Bağımlı Çalışanlar Komisyon Başkanı Hacı Bektaş Aykut da İş yaşamında mali müşavirlerin yaşadığı sorunların başında ücreti ödenmeyen fazla mesailer olduğunun altını çizerek, “Ücreti ödenmeyen fazla mesailer kanunlarımıza aykırı bir durum teşkil etmekte olup bu konuyla ilgili talep olması halinde odamızın hukuk servisi meslektaşımızın kanuni haklarının takipçisidir. Bu bağlamda tüm meslektaşlarımız gibi bağımlı çalışan meslektaşlarımız da odamızın hukuk danışmanlığı hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilirler. Aynı zamanda yaşanan sorunlar arasında mobing uygulaması da var. Mobing suçtur. Bu konuyla ilgili talep olması halinde de odamızın hukuk servisi meslektaşımızın kanuni haklarının takipçisidir. Ayrıca meslektaşlarımza yine meslektaşımız olan departman amirleri tarafından uygulanan Mobingler ile alakalı 3568 sayılı meslek yasamızın disiplin yönetmeliğine göre şirketlerde meslektaşa mobing yapılmasına ilişkin cezai hüküm getirilmelidir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ