USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Merkel'den Shengen açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa’da serbest dolaşımı öngören Schengen Anlaşması'nın muhafaza edilmesi için Avrupa Birliği’nin dış sınırlarının korunması gerektiğini söyledi.

Merkel'den Shengen açıklaması
06-02-2016 18:40
Google News
Milliyet'in haberine göre; Merkel, haftalık video mesajında, AB’ye üye ülkelerinin dış  sınırlarının korunmasının gerekliliği konusunda hemfikir olduğunu belirterek,  ancak şu an denizlerden geçen sınırların korunmasının çok iyi bir şekilde  başarılmadığına işaret etti.
 
 "Schengen’i muhafaza etmek için dış sınırlarımızı korumamız lazım"  diyen Merkel, dış sınırların korunmaması durumunda Avrupa’da refahın da dayanağı  olan iç pazardaki serbest hareket alanının tehlikeye gireceği yönünde uyarıda  bulundu.
 
Merkel,  bu tehlikenin engellenmesi gerektiğini ifade ederek, bunun  için Türkiye ile birlikte bir çözüm bulmak için çaba harcadığını kaydetti.
 
Göçmen kaçakçılığının önüne geçmek için Avrupa’nın da yasal bir  şekilde sığınmacıları kabul etmesi gerektiğini vurgulayan Merkel, "Avrupa  kendisini tümüyle bunun dışında tutamaz" ifadesini kullandı.
 
Merkel, AB-Türkiye Eylem Planı çerçevesinde Türkiye’ye sığınmacıların  barındırılması ve eğitimi için 3 milyar avronun verilmiş olmasının da önemli  olduğunu vurguladı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ