USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

METİ Timi didik didik patlayıcı arıyor

Yüksekova'da bugüne kadar 183 el yapımı patlayıcı imha edildi.

METİ Timi didik didik patlayıcı arıyor
06-04-2016 13:41
Google News

Hakkari Yüksekova'da görev yapan METİ (Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi) sokaklara PKK'lı tarafından tuzaklanmış patlayıcıları tespit ederek imha etme çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Yüksekova'da 4 Nisan 2016 tarihi itibariyle bugüne kadar 183 el yapımı patlayıcı imha edildi.
Yüksekova'da görev yapan METİ (Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi) tarafından düzenli olarak mayın arama köpeği ve detektörü ile yapılan el yapımı patlayıcı ve mayın arama faaliyeti esnasında; su birikintisi içinde ve plastik torba ile bidon içerisine yerleştirilen amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcılar tespit edilerek, imha edildi.
Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre ilçedeki geçiş yapılabilecek noktalarına PKK'lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcıların büyük bir özen ve kamuflajlı olarak tuzaklandığı belirtildi. Kilit taşları ile mıcır zemin kaplanmak suretiyle üzerleri sonradan örülmüş olan bu el yapımı patlayıcıların bulunmaması durumunda bölgeden PKK'lı teröristlerin temizlendikten sonra bölgedeki vatandaşlar için tehlikeli olacağı öğrenildi.


Güvenlik güçleri, el yapımı patlayıcıların ileride vatandaşlara zarar vermemesi için ilçede arama ve tarama faaliyetini sürdürdüğü belirtildi. Vatandaşların tahliye ettikleri binalara PKK'lı teröristler tarafından çok sayıda mutfak tüpleri yerleştirildiği ve bunların çoğunun üzerleri kesilerek el yapımı patlayıcı olarak kullanılacağı belirtildi.

DHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ