USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Minik Narin'in cansız bedeninin bulunmasından sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Olayı tüm yönleriyle açığa çıkarın!

8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni bulundu. Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından siyasi isimlerden peş peşe açıklamalar geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için çağrıda bulundu.

Minik Narin'in cansız bedeninin bulunmasından sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Olayı tüm yönleriyle açığa çıkarın!
08-09-2024 12:01
08-09-2024 12:05
Google News

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'den acı haber geldi. 21 Ağustos'tan bu yana aranan Narin Güran'ın cansız bedeni köye 1,5 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Narin Güran hakkında açıklama yaptı.

Yerlikaya, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu" dedi.

ÖZEL'DEN OLAY AYDINLATILSIN ÇAĞRISI

Narin'in cenazesinin bulunmasının ardından siyasi isimlerden de tepki gecikmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için çağrıda bulundu.

Özel, şu ifadeleri kullandı.

"Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana aranan 8 yaşındaki kızımız Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığını sabah saatlerinde çok büyük bir üzüntüyle öğrendim. Olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve kamuoyunun bu süreçte hızlı ve doğru bilgilendirilmesini temenni ediyorum. Günlerdir canlarını dişlerine takarak kendi kızlarını arar gibi bölgede faaliyet yürüten tüm güvenlik güçlerine ve sivil ekiplere yürekten teşekkür ediyorum."

'KİM OLURSA OLSUN...'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise X hesabından şu çağrıda bulundu:

"Narin kızımızın cenazesine sabah saatlerinde ulaşıldığını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bir yavrumuzun canına kastedecek kadar canavarlaşanlar, kim olur ise olsun hukuk önünde en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Başımız sağolsun."

'EN AĞIR CEZAYI ALSINLAR'

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, faillerin en ağır cezası alması gerektiğini belirtti. Torun, parti olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirerek, "Diyarbakır, Bağlar'da 19 gündür aranan Narin'in cansız bedenine ulaşıldığını derin bir üzüntü ile öğrendim. Cinayetin bütün yönleriyle aydınlatılması ve faillerin yargı önünde en ağır cezayı alması için elimizden gelen her katkıyı sunacağız" dedi.

'MÜCADELE EDECEĞİZ'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, üzüntüsünü "Küçük Narin’in kaybı yüreğimizi dağladı" diyerek dile getirdi.

Mansur Yavaş mesajında, "Küçük Narin’in kaybı yüreğimizi dağladı. Bir çocuğun umut dolu yarınları olması gereken yerde, böyle acı bir haberle sarsılmak tarif edilemez bir üzüntü. Narin’e Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve güç diliyorum. Çocuklarımızın güven içinde, mutlu bir geleceğe yürüdüğü günler için hep birlikte mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi.

Kur'an kursuna giden Narin, eve dönmeyince ailesi kendi çabaları ile bölgede arama yaptı. Köylülerle yapılan aramalardan sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00'da jandarma karakoluna giderek kızının kaybolduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Narin’in 18 yaşındaki ağabeyi E.G. de gözaltına alınmış ve kolundaki ısırık izi nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü. Yapılan incelemede ısırık izinin Narin’e ait olmadığı tespit edilince E.G. serbest bırakıldı.

Anne Yüksel Güran da cumartesi günü gözaltına alınmıştı.

Baba Güran ise kardeşi S.G. ve eşinin gözaltına alınmadığını, sadece ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğünü söylemişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7