USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Miniklere el temizliği dersi!

Bursa'da 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında hastanelerde stant açılırken, minik öğrenciler el hijyeni konusunda bilgilendirildi.

Miniklere el temizliği dersi!
08-05-2016 15:49
Google News

Dünya Sağlık Örgütü'nün her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği 5 Mayıs Dünya Hijyen Günü'nü kapsamında "Beş Adımda El Hijyeni" çalışmasına destek veren Bursa Kamu Hastaneler Birliği farkındalık oluşturmak için hastanelerde stant açtı. Bursa Devlet Hastanesinde görevli hemşire Özlem Atılgan, Zeliha Eğilmez, Gülşen Yazıcı tarafından hastanede bulunan kreş öğrencileri olmak üzere sağlık çalışanlarına ve hastane ziyaretçilerine el hijyeni konusunda bilgi verdi.

Enfeksiyon Kontrol Komitesinde görevli hemşire Atılgan, sadece bugün değil, her gün suya sabuna dokunulması gerektiğine dikkati çekerek, "Hasta güvenliğini tehdit eden sorunların başında hastane enfeksiyonları gelmektedir. El hijyeni, sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların kontrolü ve önlenmesinde en önemli araçtır. Bugün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de el hijyeni konusunda duyarlılık gittikçe artmakta. Konunun önemini vurgulayan pek çok çalışma ve faaliyet gerçekleştirilmektedir. Temiz eller için temastan önce ve sonra, eldivenden sonra, işlemden önce ve hasta çevresinden sonra mutlaka ellerin yıkanaması gerektiği " konusunda uyarılarda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ