USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Mühendis adaylarına fütürizm dersi

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) Uludağ Üniversitesi işbirliği ile 2015-2016 eğitim öğretim döneminde gerçekleştirdiği seminerlerin sonuncusu “Mühendislikte Fütüristik Yaklaşımlar” konu başlığı ile Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Mühendis adaylarına fütürizm dersi
21-05-2016 11:40
Google News

TOFAŞ Powertrain Entegrasyon Proje Sorumlusu Sinan Kula’nın konuşmacı olduğu programa; makine, tekstil, elektronik, çevre ve otomotiv mühendisliği bölümü öğrencileri katıldı.

Sunumunun başında öğrencilere TOFAŞ hakkında detaylı bilgi veren Kula, firmanın odaklandığı üretim ve Ar-Ge çalışmalarına değinerek TOFAŞ bünyesinde geliştirilen iş süreçleri ve geleceğe dönük projeleri aktardı. TOFAŞ’da Ar-Ge biriminde 350 civarında çalışan olduğunu ifade eden Kula, stil oluşturmadan aracı seri üretime getirme sürecine kadar her aşamada görev yaptıklarını söyledi. Kula, gelinen noktada artık konsept tasarım ya da mühendislik tasarımlarında Türk mühendislerinin görev aldığını vurgulayarak, TOFAŞ bünyesinde 2015 yılı içerisinde devreye alınan Ar-Ge projeleri ile birlikte yeni ürün geliştirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“Hemen olmasa dahi yakın gelecekte hayata geçebilecek projelere destek veriliyor”

TOFAŞ bünyesinde 2011 yılında “My Project” isimli bir çalışmanın başladığını ve bu çalışma çerçevesinde seri üretim sürerken kişinin geliştirmek istediği özel bir projeyi firmaya sunabileceğini dile getiren Kula, “Firma söz konusu proje seri üretime geçmese bile proje sahibine mühendislik desteği sağlıyor. Böylece çok fütüristik olsa dahi söz konu proje hayata geçmiş oluyor. 2011 yılında 120 bin Euro’luk bir bütçe desteği söz konusuyken, gelinen noktada destek 200 bin Euro’yu bulmuş durumda. Böylece hemen olmasa dahi yakın gelecekte hayata geçme ihtimali olan projelerin de önü açılmış oluyor” diye konuştu. Kula, sözlerini şöyle sürdürdü: “Söz konusu projeler çerçevesinde engelli bireylerin engelsiz bir şekilde araç kullanmalarını sağlayan özel koltuk projesi hayata geçti. Geçtiğimiz yıl başlayan yenilikçi bir filtre sistemi üzerinde de çalışıyoruz. Önemli olan öncelikle bir fikrin ortaya çıkması, sonra onun üretilebilirliği üzerinde çalışmak ve en son da hayata geçmesi. Bu çalışma alanı sayesinde geleceğin trendlerine uygun olarak otonom araç projesi de geliştirdik ve CEO’muz bu çalışmayı geçtiğimiz aylarda lanse etti. Tam elektrikli Doblo marka araç üretme aşamasına da gelmiş bulunuyoruz. Aracın menzilinin arttırılması üzerinde çalışıyoruz. Araç hafifletme çalışmaları da bu sürece destek oluyor.”    

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ