USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Mustafakemalpaşa ve Karacabeyli çiftçilerin traktörlü eylemi

Bursa'nın geniş ölçekli tarım yapılan Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki üreticiler ürünlerine 2023 fiyatlarının ve maliyetin altında bedel biçilmesine tepki göstererek traktörleriyle birlikte İzmir Yolu'nda eylem yaptı.  Eylem Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın yaptığı açıklama sonrası olaysız bir şekilde sona erdi. 

Mustafakemalpaşa ve Karacabeyli çiftçilerin traktörlü eylemi
08-08-2024 20:16
08-08-2024 20:32
BURSA
Google News

Haber Merkezi

Bursa'nın geniş ölçekli tarım yapılan Karacabeyve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki üreticiler ürünlerine 2023 fiyatlarının ve maliyetin altında bedel biçilmesine tepki göstererek traktörleriyle birlikte İzmir Yolu'nda eylem yaptı.  Eylem Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın yaptığı açıklama sonrası olaysız bir şekilde sona erdi. 

Mustafakemalpaşalı ve Karacabeyli çiftçiler, traktörleriyle yollara döküldü... Çiftçiler Eski Kantar Pancarı bölgesinde  4 saat eylem yaptı. İzmir Yolunda trafiği durdurarak yaşadıkları mağduriyeti kamuoyuna, ilgililere ve yetkililere duyurmaya çalıştı.. Karacabey ve Mustafakemalpaşalı çiftçiler bir süredir ürünlerine 2023 fiyatlarının ve maliyetin altında bedel biçilmesine tepki gösteriyordu. Ayrıca konuyla ilgili sendika, ziraat odası ve akademik oda temsilciler, muhalefet partisi yetkilileri art arda açıklama yaparak çözüm üretilmesini talep ediyordu. "Sabrımız Tükendi" diyen çiftçiler bu defa seslerini Türkiye’ye duyurmak üzere harekete geçtiler.

Sabah saatlerinde traktörleriyle eylem alanına intikal eden çiftçiler, saat 14.00 itibariyle dağılmaya başladı. Jandarmanın müdahale ettiği eylemde çiftçiler dağılmadı ve Valilikten açıklama beklediklerini bildirdi. Bunun üzerine trafikteki yoğunluk nedeniyle bölgeye intikalde geciken Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, alana gelerek çiftçilere açıklama yaparak gerekli kurumlarla iletişim kurulacağını belirtti. 

Çiftçi eylemine CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve  Orhan Sarıbal, ile İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu  Zİraat Odası başkanları, kooperatifler, meclis üyeleri, tarımla ilgili sendika temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise sosyal medya (X) hesaplarından yaptıkları açıklamalarla üreticilere destek ve sorunu takip mesajı verdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ