USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Işıkhan: Tüm belediyelere borç bildirimi gönderildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tüm belediyelere, toplamda 96 milyar liralık borç için bildirim gittiğini duyurdu.

Bakan Işıkhan: Tüm belediyelere borç bildirimi gönderildi
25-07-2024 11:29
25-07-2024 11:32
Google News

Bakan Işıkhan konuya ilişkin açıklamasında, SGK'ya toplam prim borcunun 96 milyar liraya ulaştığını açıklayarak, "Bu noktada yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor. SGK'ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

'EN ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI SİGORTA PRİMLERİ'

Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) en önemli gelir kaynağının sigorta primleri olduğunu belirttiği açıklamasında, şunları kaydetti:

"31 Mart yerel seçimlerinden önce SGK'ye prim borçları biriken belediyelerin olduğuna dikkati çekmiş ve belediyelerin borçlarını ödemesi için bir çağrı yapmıştık. Bunu sözde bırakmadık, SGK aracılığıyla tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler bu çağrılarımızı dikkate alıp borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak bunca uyarıya rağmen hala harekete geçmemiş olan belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla."

‘BORCUN YÜZDE 80’İ BELEDİYELERE AİT’

Alacakların kanuna uygun şekilde tahsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Işıkhan, "Elbette bu bizim tercih ettiğimiz bir yol değil, ancak ilgili belediyelerin prim borçları artmış durumda ve her geçen gün de bu borçlar büyümekte. Bu noktada yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor. SGK'ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor. Bugün itibarıyla belediyelerin prim borçları toplam 96 milyar liraya ulaşmış durumda ve bu borcun yüzde 80'i belediye şirketlerine aittir. Esasında bu milli bir kaynaktır. Vatandaşımızın çalışarak, üreterek, alnının teriyle bütçeye kazandırmış olduğu doğal bir gelir kaynağıdır. Ve yine vatandaşlarımızın yararına kullanılması gereken bir kaynaktır. Belediye çalışanlarının emeğinin karşılığı ve gelecek yatırımları olan sigorta primlerinin ödenmeyerek bu paraların başka kalemlere aktarılması asla doğru bir yaklaşım değildir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ