USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO'dan Rusya'ya gözdağı!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yarınki kritik NATO zirvesi öncesinde açıklamalarda bulunuyor.

NATO'dan Rusya'ya gözdağı!
23-03-2022 19:40
Google News

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yarınki kritik NATO zirvesi öncesinde açıklamalarda bulunuyor.

Stoltenberg'in açıklamaları şöyle:

''Burada yeni bir güvenlik gerçeği ile karşı karşıyayız. Yarın Ukrayna'ya yönelik desteğimiz tashik edeceğiz. Ukraynalıların temel haklarını korumalarına yardımcı olacağız. Son aylarda müttefikler askeri desteklerini de arttırdı. Yakıt ve mühimmat sağladık. Finansal destek sağladık ve mültecilere ev sahipliği yaptık. Ukrayna'nın kimyasal biyoloji saldırıra karşı koruyacak techizatlar konusunda da anlaşmaya varmayı umuyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız. Savaşın Ukrayna dışına taşmasını engellemiz gerekiyor. Aynı zamanda başka ortaklara yönelik desteğin de artmasını bekleyeceğiz. Birlikte çalışarak onlara yardımcı olmalıyız. Şu anda güvenlik çevremiz tamamen değişmiş durumda.

Müttefikler Çin'in maddi destek sağlamasından endişeli. Aynı zamanda Belarus'a da bir çağrımız olacak. Onlar da işgale destek olmamalı.

Tüm müttefikler daha fazla yatırım için anlaşma sağlamalı. Rusya'nın karşısında duruyoruz ve tüm müttefiklerimizi koruyoruz.

Öncelikle şunu anlamamız gerekiyor. Eşi benzeri görülmemiş bir NATO varlığı var bölgede. Doğu bloğunda varlığımız ikiye katlandı. Bu çok ciddi bir ek güç anlamına geliyor. Hem havadan hem karadan destekliyoruz. Her türlü saldırıya karşılık vermeye hazırlıklıyız. Yarın gerekli kararları alıp 4 savaş grubu daha göndereceğimizi duyuracağız.

Kimyasal silahların kullanılması tamamen çatışmanın doğasını değiştirir. Çok ciddi sonuçlar doğurur. Bence iletmemiz gereken en önemli mesaj bu.

''PEKİN RUSYA'DAN YANA''

Pekin bağımsız devletler konusunda Rusya'dan yana destek vermeye başlamıştır. Bu kapsamda ciddi anlamda dezonformasyon vermeye de başlamıştır. İttifak, Çin'in Rusya'ya teçhizat desteği verdiğinden de endişe etmektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ