USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Nihat Yeşiltaş CHP İl Başkanı seçildi

CHP Bursa İl örgütü kongresinde üc aday yarıştı. Nihat Yeşiltaş seçimi önde tamamlayarak CHP İl Başkanı seçildi.

Nihat Yeşiltaş CHP İl Başkanı seçildi
17-09-2023 20:56
17-09-2023 21:10
BURSA
Google News

H.  Gül KOLAYLI

Bursa CHP'de bir dönem kapandı. Bugün gerçekleşen CHP İl Kongresinde Nİhat Yeşiltaş, Gürhan Akdoğan ve Turgut Özkan'ın listeleri yarıştı.  Sandık  başına 599 delege giderken geçerli oy sayısı ise 595 oldu. Nihat Yeşiltaş323 oy ile İl Başkanı seçilirken, Gürhan Akdoğan 152,  Turgut Özkan ise 120 oy aldı... 

İl Başkanı seçilen Nihat Yeşiltaş  birlik beraberlik mesajı vererek  "Bu bir hizmet yarışıydı, yeniden başlıyoruz. Kentin gecekondu bölgelerinden emeğin, emekçinin yoğun olduğu yerlerden çalışmaya  başlıyoruz. Bursa'yı kazanacağız. Yerel yönetimleri alacağız" dedi. 

Yeşiltaş kongrede konuşulanların önemli olmadığına değinerek inadına bilik ve beraberliği sürdüreceklerini ve  CHP'nin vicdanına çok inandığını bildirdi. Yeşiltaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emeği ön plana çıkararak bu kardeşinizi il başkanı yaptınız. Örgüt bugün çok önemli bir mesaj verdi. Artık paranın değil, emeğin gücünü ön plana çıkardı. Asla çatışma ve ötekileştirme dilini kullanmadan, yerel seçim çalışmalarına yarından itibaren başlıyoruz. Bütün ilçe başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bana aday olmadan önce, 'çık herkesi birleştir' dediler. Önce sevgiyi öreceğiz. Yep yeni bir güneş doğacak. Bursa örgütü örnek olacak. Birleşmiş bir Bursa örgütü Türkiye'ye örnek olacak. Tüm Türkiye'ye bunu göstereceğiz. Mücadele yeni başlıyor. Sokaklarda mücadele yeni başlıyor. Nihat Yeşiltaş sokak insanıdır. Bu emekçi kardeşinizi bugün il başkanı yaptınız. İlçe başkanlarımız da çalışıp il başkanı olacak". 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ