USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa Nilüfer’e 25 kreş inşa edilecek

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçedeki en büyük sorunlardan birinin okul öncesi eğitim olduğunu belirterek, 5 yılda 25 kreş inşa edeceklerini söyledi.

Bursa Nilüfer’e 25 kreş inşa edilecek
25-10-2024 09:27
25-10-2024 09:39
Google News

Kreşlerin hayırseverler desteğiyle hayata geçirildiğini anlatan Başkan Özdemir, 15-20 güne yeni kreşin açılacağının müjdesini verdi. Kreşlerin ev hanımlarının ve emekçi kadınların yüklerini hafiflettiğini kaydeden Başkan Özdemir şunları söyledi;

"Bunun iki tarafı var, bir çalışan kadınlar ve ev hanımlarının özgürlüğü olarak görüyoruz. Diğer taraftan da çocuklarımızın sosyal ortamda birlikte çalışmayı ortak hareket etmeyi ve belli davranışlar ile hareket etmelerini sağlayacağız. Hem çocukları eğitmiş olacağız, hem de kadınların özgürlüğüne destek olacağız. Çocuklarınıza biz bakacağız Kreşlerin yapımında bağış veren hayırseverlere teşekkür ediyorum"

İhsaniye’de yeni bir kreşin temelini attıklarını, Ahmet Yesevi ve Balkan Mahallesi’ndeki kreşlerin de yerlerinin hazır olduğunu anlatan Başkan Özdemir, gece kreşi için araştırmalar sonucu uygun projeyi hayata geçireceklerini vurguladı.

Başkan Özdemir, Nilüfer Belediyesi’ndeki mali tabloyu düzeltmeye çalıştıklarını, maaşların da memur ve işçi ayırt edilmeden düzenli olarak ödendiğini hatırlatarak, "Göreve geldikten hemen sonra çalışanların borçlarını hızlı bir şekilde ödedik. Eski yönetimden dolayı mali tabloda sıkıntı vardı. Merkezi bütçe de 82 milyon lira kesinti yaptı. Dolayısıyla bu bizim dengemizi bozdu, buna rağmen disiplin sağlıyoruz. 2025 mayıs ayında daha da rahatlayacağız. 2026 yılında mali açıdan sorunumuz kalmayacak. Personel sayımızı da göreve geldikten sonra 200 kişi azalttık" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ