USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

O ilçede mahsur kaldılar!

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde 17 saatlik aranın ardından 11 Aralık’ta yeniden ilan edilen sokağa çıkma yasağı 11’inci gününe girdi.

O ilçede mahsur kaldılar!
22-12-2015 12:01
Google News


Binlerce ailenin zorunlu göç ettiği ilçede halen sivil vatandaşlar bulunuyor. 

Çatışmaların yoğun olduğu Fatihpaşa Mahallesi’nde eşiyle evlerinde mahsur kalan M.C.Y. yaşadıklarını telefonla Habertürk’e anlattı: 

"1990’lı yıllarda yaşanan çatışmalardan ötürü köyde her şeyimizi bırakıp şehre yerleştik. Yıllarca çalışıp fakirlerin yaşadığı Sur’da bir ev aldık." "Bir sabahuyandığımızda evimizin önünde hendek ve barikatlarla karşılaştık. Sonra silahlı kişilerin sayısı arttı. " "Gidecek yerimiz olmadığından evde kalmaya karar verdik. Evi terk etmemiz durumunda YDG-H’liler eve girecek polis de tarayacaktı. " "Günlerdir bombardıman altındayız. Evimizi bize zindan ettiler. Başımızı pencereden çıkaramıyoruz." "Roket ve mermiler evimize isabet ettiği için karanlıkta kilerde kalıyoruz, bomba sesleriyle ürperiyoruz. Elektrik yok, gıdamız bitmek üzere, kalan unla odun sobası üzerinde sacda ekmek yapıyoruz." "İçinde bulunduğumuz durum Suriye’deki savaştan hiç farklı değil. Hendek ve barikatların kapatılıp operasyonların bitmesini istiyoruz." "Çaresizce ölmemek için dua ediyoruz. Patlamalar nedeniyle eşim işitme sorunu yaşadı. Psikolojimiz bozuldu, ne suç işledik ki bize bunu yaşatıyorlar." 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ