USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

"O proje son derece tehlikeli

Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığının düzenlediği Konferans Ördekli Kültür Merkezinde yapıldı. Emekli Tüm Amiral Soner Polat'ın konferansı büyük bir ilgi ile izlendi.

15-02-2016 11:43
Google News

Vatan Partisi USMER İstanbul Başkanı Emekli Tüm Amiral Soner Polat,Türkiye ye yönelik tehditleri ve fırsatları, Irak'ın Kuzeyi ,Suriye, ,Akdeniz in doğusu, Kıbrıs,,Ege, Kanal Projesi ,Karadeniz ,Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ile ilişkileri tek tek ele alarak anlattı. Kuzey Kıbrıs ve İskenderun körfezinde bulunana doğal gaz yataklarının öneminden söz eden Polat, Suriye de yaşananların ve gelişmelerin Türkiye ye etkilerinden  söz ederek,  ABD nin çeşitli terör örgütleri aracılığı ile oluşturmaya çalıştığı koridorun hedef ve sonuçlarından söz etti.

Emperyalizmin çok uzun vadeli planlar yaparak sabırla istediği stratejik hedefe ulaşmak istediğini, bu gün Türkiye yi yöneten kadroların Türkiye’nin stratejik çıkarları açısından hiç bir derin stratejik tarihi ve jeopolitik bilgiye sahip olmadığını anlattı.

Vatan Partisinin Milli Hülkümet Programı ile çevremizi bir yangına döndüren yanlış politikaların yarattığı kaostan kurtulunabileceğini, PKK ve uzantılarının nın temizlenmesinin ABD nin bölgede kaybetmesi anlamına geldiğini anlattı. “O nedenle biz PKK ya karşı verilen mücadeleyi destekliyoruz,” diyen Vatan Partisi USMER Başkanı Soner Polat Türkiye yi çevreleyen tehditlerden, ekonomik ,krizlerden mutlaka, komşuları ile çeşitli ittifak ve milli çıkarlarına uygun politikalarla kurtulacağını söyledi.

Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığının düzenlediği Vatan Partisi USMER İstanbul Başkanı Emekli Tüm Amiral Soner Polat,Türkiye ye yönelik Tehditler ve çözüm yolları konulu konferansta büyük ilgi ile dinlendi.

Ege denizindeki gelişmelerden söz eden Polat,İstanbul Boğazına alternatif olarak yapılmak istenen kanal projesinin Montrö Boğazlar Sözleşmesini ortadan kaldırmaya yönelik son derece tehlikeli bir proje olarak değerlendirdi.

Ege Denizinde ki Yunanistan'ın işgal ettiği adalardan söz eden Polat, bu konuda kimsenin sesi çıkıyor mu? diye sordu.

Azerbaycanla aramızda ki ilişkilerin, Ermenistan la ,Bursa da yapılan Ermenistan ,Türkiye  Cumhurbaşkanları'nın da katıldığı Atatürk Stadyumunda oynan futbol maçında zedelendiğini. Azeri Milletini temsil eden bayrakların toplanarak ,stada sokulmamak istenmemesinin  , Azerilerin İki devlet bir millet olarak gördüğü Türkiye ye ağabey olarak bakan yaklaşımlarını, kardeşlik duygularını zedelediğini belirtti. İran ın bu gün Ermenistanı kendi çıkarları bakımından desteklediğini ,ama aynı yaklaşımın, Hükümet tarafından Azerbaycana bu hükümet tarafından gösterilmediğini anlattı. MİNSK Grubu görüşmelerinin de aslında Azebaycanla , Ermenistan , arasında ,Ermeni işgali altındaki Karabağ sorununu çözmek üzere değil, ABD ,Rusya arasında stratejik ,taktik manevralara zemin yaratmak için sürdürülmekte ,dedi.

Stratejik derinliğe sahip olmanın ,  jeopolitik derinliğe sahip olunmadıkça çok işe yaramayacağına işaret eden Polat, ABD ve Rusya özellikle orta doğuda taşıma suyla iş yapmaya çalışıyor. Ama biz bu toprakların yanındayız bunu değerlendirmeliyiz, Suudi Arabistan'ın Suriye ye yönelik tehditlerinin, Mossad bölgede ki faaliyetleri kadar etkili olamayacağını, Yemen i örnek vererek anlattı. 

Türkiye'nin artık gıda dahil bir çok temel ihtiyacını dış alımla karşıladığından söz eden Vatan Partisi Usmer İstanbul Başkanı Emekli Tüm Amiral Soner Polat, bununda büyük bölümünün deniz yoluyla yapıldığından söz etti.

Denizlerimizin özellikle Egenin “Mülteci sorunu”, adı altında, Kıbrıs'ın da,Jeopolitik konumu nedeniyle ABD ,Rusya,ve Avrupa tarafından kontrol altına alınmak istendiğini bunun Türkiye için büyük tehdit anlamına geldiğini söyledi. Denizlerimize sahip çıkmanın  ve deniz gücümüzün öneminden söz eden Polat ,Emperyalizmin, Helen diye bizim topraklarımızda ortaya çıkan, İyonya uygarlığını bize karşı kullanmak için nasıl Mora isyanı ile  Yunan yarattığını ,Yedi Düvel in "Kara gücü "olarak topraklarımıza nasıl soktuğunu, bu günde aynı Emperyalistlerin karşımıza PKK yı çıkardığını, sonlarının aynı olacağını belirterek ,Büyük Türk Milleti zekası çalışkanlığı yaratıcılığı ile aynı sonu hazırlayacaktır, dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ