USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

Hastanede tedavi gören Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk yaşamını yitirdi.

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti
01-10-2021 12:59
Google News

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Lideri Oğuzhan Asiltürk yaşamını yitirdi.

Asiltürk, 13 Eylül'de ambulans uçakla İstanbul'dan Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Asiltürk'ün doktorlar tarafından yapılan tetkikler sonucunda zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı yaşadığı belirlenmişti.

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Bir dönem T.C. İçişleri ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak da görev yapan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 25 Mayıs 1935 tarihinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Malatya'da okuduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun olan Asiltürk bir süre Serbest Müşavir Mühendislik yaptıktan sonra siyasete atıldı.

EVLİ VE 4 ÇOCUK BABASIYDI

Siyasi kariyeri boyunca 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yapan Oğuzhan Asiltürk evli ve dört çocuk babasıydı.

Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Asiltürk, 7 Ocak 2021'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ilk görüşmeyle gündeme gelmiş ve "Saadet Partisi, Cumhur İttifakı'na katılacak" iddiaları ortaya atılmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ