USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Öksüz kalan yaban keçileri "Munzur" ve "Dersim"den güzel haber

MUNZUR VADİSİ MİLLİ PARKI'NDA KAYALIKLARDAN DÜŞEREK ÖLEN ANNELERİNİ KAYBEDEN "MUNZUR" VE "DERSİM" ADLI ÖKSÜZ YABAN KEÇİLERİ, TUNCELİ OVACIK'TA BESİCİLİK YAPAN AİLE TARAFINDAN BAKILIYOR.

Öksüz kalan yaban keçileri "Munzur" ve "Dersim"den güzel haber
15-06-2023 13:11
Google News

Munzur Vadisi Milli Parkı’nda anneleri kayalıklardan düşerek ölünce öksüz kalan "Munzur" ve "Dersim" adlı yaban keçileri, Tunceli Ovacık’ta besicilik yapan aile tarafından beslenip bakılıyor.


Munzur Vadisi Milli Parkı’nda yaklaşık bir hafta önce kayalıklardan düşen annelerini kaybeden iki yavru yaban keçisi, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alınmıştı. Kendilerine süt anne desteği sağlanan yavruların daha sağlıklı büyüyebilmesi için Ovacık’ta besicilik yapan Umut Can Yarar ile iletişim kuruldu. Daha sonra yaban keçileri bölgeye nakledilerek, Mercan Dağları’nda yayla yaşamı süren Yarar’a emanet edildi.


"Munzur" ve "Dersim" adı verilen erkek ve dişi yaban keçileri, günde 6-7 defa "Sümbül" ve "Nergis" isimli keçiler tarafından emziriliyor. DKMP ekipleri, belirli aralıklarla Yarar ailesini ziyaret ederek, yaban keçilerinin genel sağlık durumuna ilişkin kontroller yapıyor. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen yavru yaban keçileri, doğada hayatta kalacak erişkinliğe ulaştıklarında yeniden kendi yaşam alanlarına bırakılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ