USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Olimpiyat öncesi Rio'da finansal kriz büyüyor

Rio de Janeiro Valiliği, olimpiyat oyunlarının sağlıklı sürdürülebilmesi için acilen finansal yardım sağlanması gerektiğini söyledi.

Olimpiyat öncesi Rio'da finansal kriz büyüyor
18-06-2016 17:33
Google News

2016 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Rio de Janeiro kentinde finansal sıkıntılar bitmek bilmiyor.

Oyunların sağlıklı bir seyirde ilerleyebilmesi için fon desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getiren Rio Valiliği, geçtiğimiz gün finansal açıdan acil durum ilanınında bulundu.

5-21 Ağustos arası düzenlenecek organizasyon sırasında kamu hizmetlerinin layığıyla yerine getirilmesi için devlet bütçesinden kendilerine fon aktarılması gerektiğini vurgulayan Rio Valiliği, bu fon sayesinde eyalet düzeyinde kamu güvenliği, sağlık, eğitim, ulaşım ve çevre düzenlemesi gibi alanlara yatırım yapacaklarını kaydetti.

Yükselen tepkilerin ardından açıklamalarda bulunan Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, mevcut finansal sıkıntıların olimpiyat yatırımlarına herhangi bir etkisinin olmayacağını vurgulayadı ve taahhüt ettikleri tüm projeleri zamanında gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Olimpiyat oyunları sırasında yaklaşık 500.000 yabancı sporseveri ağırlayacağı tahmin edilen Brezilya, hem finansal hem de siyasal krizin pençesinde boğuşuyor. Son iki yılda petrol fiyatlarındaki sert düşüş nedeniyle 1930 yılından bu yana en ağır ekonomik durgunluğunu yaşayan Güney Amerika ülkesinde, devlet başkanı Dilma Rousseff'in yargılanma süreci devam ediyor. Ülkede uzun süredir sağlığı tehdit eden Zika virüsü de oyunlar öncesi endişe yaratmaya devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ