USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Orhan Sarıbal, "Öğrencilerimiz yarış atına dönüştü"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, hükumetin uyguladığı eğitim programını eleştirerek, "Türkiye'nin geleceği olan gençler, yıllardır iktidarda olan AK Parti uyguladığı yanlış poliİtİkalar neticesinde öğrencilikten çıkarak adeta yarış atı haline dönüştürüldü" dedi.

Orhan Sarıbal,
22-01-2016 16:38
Google News

Müzekker SUBAŞI/BURSA.COM
Eğitim Sen Bursa Şubesi'nin düzenlediği 'Milli Eğitime Karne Veriyoruz' adı altında düzenlelen basın toplantısında konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "AK Parti Milli Eğitim'den Milli ibaresini çıkartarak hata yapmıştır. Eğitim milli ve sosyal olmalıdır. AK Parti'nin şu ana kadar uyguladığı yanlış eğitim politikası Türkiye'nin geleceğini baltalamıştır. Hükumet ayrıştırıcı değil bütünleştirici olmalıdır. Şu anda uygulanan politika ile beraber hükümet kendisine yakın bir sendika dışında tüm eğitim sendikalarını yok saymaktadır" diye konuştu.
GENÇLERİMİZİN ÖNÜ KAPATILDI
Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Türkiye'de beşbuçuk milyon vatandaşın işsiz olduğunun altını çizen Orhan Sarıbal, "Bunların çoğunu üniversiteden mezun olmuş gençler oluşturmakta. AK Parti'nin bugüne kadar uyguladığı yanlış eğitim politikaları sayesinde gençlerimizin hayellerinin ve umutlarının önü kapanmıştır. Bunun yanı sıra eğitim emekçilerimiz olan öğretmenlerimizin büyük bir çoğunluğu geçinemedikleri için ek işlerde çalışmaktadır. Özel sektörde görev yapan ve az maaş alan öğretmelerimiz mazeretsiz ve kayfi uygulamalarla işten çıkartılıp, yerlerine hükümete yakın öğretmenler dolgun maaşlarla göreve getiriliyor. Bu son derece yanlış bir uygulamadır. Milli Eğitim Bakanlığı her öğretmene ve her eğitim sendikasına eşit mesafede olan bir kurum olmalıdır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ