USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YKS sınav sonuçları açıklandı!

AYT, TYT ve YDT sınav sonuçları hızlı nasıl sorgulanır? ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi (sonuc.osym.gov.tr) 

YKS sınav sonuçları açıklandı!
20-07-2023 09:14
20-07-2023 15:47
Google News

YKS SONUÇLARI 2023 VE PUANLARI 

YKS sınav sonucu sorgulama ekranı son dakika ÖSYM tarafından erişime açıldı! AYT, TYT ve YDT sınav sonuçları hızlı nasıl sorgulanır? ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi (sonuc.osym.gov.tr) 

YKS sınav sonuçları 2023, ÖSYM’nin resmi internet sayfası olan sonuc.osmy.gov.tr adresinden erişime açıldı. AYT, TYT ve YDT sınav puanlarını görüntülemek isteyen adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle beraber sisteme giriş yaparak sınavdan elde ettikleri puanları, doğru yanlış cevap sayılarını ve yerleştirme puanlarını görüntüleyebilecek. Sistemde yaşanan yoğunluk sebebiyle YKS sonuç ekranında mobil uygulama üzerinden daha hızlı erişim sağlanabiliyor. Şifresini unutan adaylar e-Devlet giriş seçeneğiyle veya “Şifremi Unuttum” bölümünden yeni şifre edinerek YKS sınav sonuçları sayfasına gidebilirler. YKS hızlı sonuç sorgulama ekranında adayların doğru-yanlış cevap sayıları ve Ortaöğretim Başarı Puanı ve başarı sıralamaları yer alacak. Peki 2023 YKS sonuçları açıklandı mı? YKS sınav sonuçları hızlı nasıl sorgulanır? 
YKS sonuçları ve başarı sıralamaları ÖSYM tarafından açıklandı. 3.5 milyondan fazla aday 17-18 Haziran’da düzenlenen AYT, TYT ve YDT oturumlarında ter dökmüştü. Günlerdir süren heyecanlı bekleyiş ÖSYM’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla son buldu. YKS sınav sonuçları ekranına lise mezunu adaylar yoğun ilgi gösteriyor. YKS sonuç ekranında elde ettikleri puanı ve başarı sıralamasını görüntülemek isteyen adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle sisteme giriş yapabilirler. Yoğunluk sebebiyle osym.sonuc.gov.tr adresine giriş yapamayan kullanıcılar, ÖSYM’nin mobil uygulaması üzerinden sonuçları hızlı bir şekilde sorgulayabilirler. YKS sonuç ekranında adayların puanlarının yanı sıra başarı sıralamaları da büyük önem arz ediyor.

YKS SONUÇLARI 2023 SON DAKİKA AÇIKLANDI

 17-18 Haziran’da düzenlenen Alan Yeterlilik, Temel Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi sınav sonuçları açıklandı.

ÖSYM’den yapılan açıklamada Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçlarının erişime açıldığı bilgisi paylaşıldı.

Adaylar oturum farketmeksizin tüm sınav sonuçlarına aynı adresten ulaşım sağlayacak. YKS sınav sonuçları T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanabilir.

YKS SONUÇLARI HIZLI NASIL SORGULANIR?

YKS sınavına katılan öğrenciler ve aileleri ÖSYM’nin resmi internet sayfası olan osym.gov.tr adresinde yoğunluk oluşturuyor. Zaman zaman sisteme giriş yapmakta zorlanan adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM’nin mobil uygulaması üzerinden hızlı ve kolay sorgulayabilir.

Telefonlarının markasına göre mobil marketler üzerinden ÖSYM’nin resmi uygulamasını indiren kullanıcılar. T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle veya e-Devlet giriş seçeneğiyle “Sonuçlarım” kısmından 2023-YKS sınav sonuçlarını görüntüleyebilir.

YKS BAŞARI SIRALAMASI NEDİR?

Öğrencilerin katıldıkları oturumlardan başarı sıralamaları Türkiye genelinde kaçıncı olduklarını ifade eder.

2023-YKS sonuç ekranında adayların AYT, TYT ve YDT puanları yer alacak. Adayların başarı sıralamaları tercih döneminde belirleyici olacak.

ÖSYM tarafından açıklanacak YKS tercih kılavuzunda üniversite taban puanları yer alırken adaylar okulların en son alım yaptığı tavan ve taban puanlara göre tercihlerini şekillendirecek.

 ÖSYM YKS AİS EKRANINDA NELER VAR?

Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı
- TYT puanı ve başarı sırası
- varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları
- Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
- Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

YKS TERCİH TAKVİMİ BELLİ OLDU

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ