USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Passolig sorunsalı

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında hakeme saldıran taraftarın stada dayısının Passolig kartıyla girmesinin ortaya çıkmasının ardından Passolig sistemi tartışılmaya başlandı.

Passolig sorunsalı
27-04-2016 13:51
Google News
Türk futbolunda, tribünlerdeki şiddeti önlemeye yönelik en önemli uygulama olarak hayata geçirilen Passolig, tam olarak beklentileri karşılayamamış görünüyor. Karaborsayı önleme konusunda da etkili olamayan Passolig sisteminin kurulu olduğu Avni Aker Stadı'na O.M.'nin giriş şekli tartışmaları beraberinde getirdi.
Kart sahibinden başkası giremez
Passolig uygulamasında her taraftar stada sadece kendi Passolig kartıyla girebiliyor. Kart sisteme okutulduğunda ikiye bölünen ekranın bir tarafında kart sahibinin fotoğrafı, bir tarafında ise turnikeye gelen kişinin görüntüsü yer alıyor. Turnikedeki kişi kart sahibinden farklı olsa da sistem otomatik bloke uygulamıyor. Bu noktada kapıdaki güvenlik görevlisinin taraftarın girişini engellemesi gerekiyor.
O.M. olayında yaşanan muhtemel senaryoda da güvenlik görevlisinin fotoğrafa bakmadığı ya da bilerek geçişe izin verdiği ihtimali ortaya çıkıyor.
Kulüplerin sorumluluğu var
Taraftarların stada kaçak girişi halinde sorumluluk emniyetin değil, kulüplerin oluyor. 6222 sayılı kanuna göre taraftarın kontrolünü ev sahibi kulüp yapmak zorunda. Bu durumda yaşanan olayda sorumlu Trabzonspor Kulübü oluyor. 
Spor Alemi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ