USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Pil yuttu yemek borusu yandı

Mersin’in Tarsus ilçesinde 3 yaşındaki Mehmet Efe Işık, oyun oynarken ailesinin kullandığı baskülün pilini çıkartıp yuttu. Ancak bir süre sonra rahatsızlanan küçük çocuk, durumu ailesine bildirdi. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Mehmet Efe’nin yuttuğu pil, çekilen röntgenine de yansıdı. Kısa devre yapan ve çocuğun yemek borusunu yakan pil, yarım saatlik bir operasyonun ardından çıkartıldı. Mehmet Efe de yeniden sağlığına kavuştu.

Pil yuttu yemek borusu yandı
07-09-2016 14:06
Google News

Mersin’in Tarsus ilçesinde evde oyun oynayan ve henüz 3 yaşında olan Mehmet Efe Işık, baskülün pilini çıkartıp yuttu. Bir süre sonra rahatsızlanınca ailesi tarafından hastaneye kaldırılan küçük çocuğun yuttuğu pil, çekilen röntgeninde yemek borusunda olduğu ortaya çıktı. Kısa devre yaptığı için minik Mehmet Efe’nin yemek borusunu yaktığı belirlenen pil, yaklaşık yarım saat süren bir operasyonun ardından çıkartıldı.

 OYUN OYNARKEN PİL YUTTU
Sibel ve İbrahim Işık çiftçinin tek çocuğu olan Mehmet Efe Işık, evde oyun oynarken, baskülün 3.5 santimetre çapında ve 2 milimetre kalınlığındaki yuvarlak pilini yerinden çıkartıp yuttu. Oyun oynamaya devam eden küçük çocuk, bir süre sonra rahatsızlanınca annesinin yanına gidip, “Anne, ben pil yuttum. Boğazım yanıyor” dedi. Aile, çocuklarını Madical Park Tarsus Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü.

YUTTUĞU PİL KISA DEVRE YAPTI
Burada ilk müdahalesi yapılan Mehmet Efe, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş tarafından muayene edildi. Çekilen röntgeninde pilin, yemek borusunda yaklaşık 20 santim ilerleyip takıldığını belirleyen Parlakgümüş, çocuğu Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt’a yönlendirdi. Bozkurt, minik çocuğun yemek borusunu endoskopik yöntemle inceleyip, pilin kısa devre yapıp, çevresindeki dokuyu yaktığını belirledi.
 
PİL YEMEK BORUSUNU YAKTI
Uzm. Dr. Bozkurt ve ekibi, cerrahi müdahalede bulunmadan, endoskopik yöntemle yaklaşık yarım saatlik bir çalışmayla pili yerinden çıkardı. Pilin, yemek borusu dokusunu yaktığı için etrafının karardığı görüldü. Mehmet Efe Işık, 4 gün boyunca hastanede Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş’ün gözetiminde tedavi gördükten sonra, yeme içme fonksiyonlarının yerine gelmesi üzerine taburcu edildi.
 
ANNE VE BABALARA UYARI
Operasyon hakkında bilgi veren Medical Park Tarsus Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, oldukça başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerinin yorumunu yaptı. Küçük çocuklarda pil yutma vakalarına zaman zaman rastlandığını, ancak bu olayda çocuğun yemek borusunun yandığını anlatan Bozkurt, anne ve babalara da çocukları konusunda daha dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

(AKŞAM)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ