USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

'Premier Lig futbolun NBA'i olacak'

İspanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Javier Tebas, La Liga olarak ekonomik kalkınmayı başaramazlarsa Premier Lig'in çok gerisinde kalacaklarını söyledi.

'Premier Lig futbolun NBA'i olacak'
15-04-2016 18:02
Google News
İspanya'dan Premier Lig'e NBA benzetmesi geldi. İspanya'da La Liga ve Liga Adelante kulüplerini temsil eden LFP'nin Başkanı Tebas, Premier Lig ile aralarındaki gelir farkının artmaya devam ettiği takdirde İngiltere'deki organizasyonun futbolun NBA'i haline geleceğini söyledi.
 
"Ne spor ne de bizim açımızdan iyi olur"
İngiliz basınına açıklamalar yapan Tebas, "Umarız biz de gelişme gösteririz. Böylece Premier Lig dünyanın en büyük organizasyonu haline gelmez ve ekonomik açıdan onlarla aynı seviyeye ulaşabiliriz. Premier Lig'in liderliğe ulaşarak diğerlerinden bir adam öne geçmesi istemeyiz. Ekonomik açıdan gelişmeyi başaramazsak, Premier Lig futbolun NBA'i haline gelebilir ve bu durum ne spor ne de bizim açımızdan iyi olur" şeklinde konuştu.
 
"Kriz İspanyol kulüplerini etkiledi"
İspanya'da televizyon ve sponsor gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Tebas, "Ekonomik kriz, kulüplerin bütçelerini futbolcu seçiminde daha iyi kullanmasını sağladı. Fazla bütçen yoksa pazardaki ucuz yetenekleri bulmak zorundasın. İspanyol futbolu bu konuda gayet başarılı oldu. Kriz, genç yetenekleri bulma konusunda İspanyol kulüplerini daha fazla çabalamaya sevk etti. Premier Lig takımları ise bu konuda fazla düşünmek zorunda kalmadığı için oyuncu tercihlerinde seçici olamadı" şeklinde konuştu.
Diğer Avrupa liglerinde yeterli bütçeleri alamayan teknik adamların Premier Lig'i seçtiğini belirten Tebas, "En iyi oyuncular ise La Liga'da. Onlar da daha fazla kazanmak için Premier Lig'i tercih edebilirler. İşte bu aşmak zorunda olduğumuz bir sorun" dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ