USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

"Anayasa'nın ilk 4 maddesine el uzatanın elini kıracağız!'

Anayasanın 3'üncü maddesini hedef alan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a, CHP lideri Özgür Özel'den sert bir tepki geldi. Özel, "İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız!" dedi.

"Anayasa'nın ilk 4 maddesine el uzatanın elini kıracağız!'
13-10-2024 14:47
13-10-2024 14:50
Google News

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un iki gün önce yaptığı konuşmada, anayasanın 3'üncü maddesinin 'değişebileceği' sinyalini vermesi tepki çekti.

Kurtulmuş, "Bu devletin aslı millettir. Devlet milletin işlerini iyi yönetmek için vardır. Mesela çok sıradan gibi gözüken, Anayasada yer alan 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' tabiri bu perspektiften bakıldığında değiştirilmelidir. Çünkü devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz. Bu metin, 'milletin gücü üzerine yükselen devlet anlayışı' ile yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanarak anayasanın 3'üncü maddesini hedef almıştı.

ÖZEL’DEN TEPKİ

Kurtulmuş'un bu sözlerine tepki yağarken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'daki konuşmasında bu açıklamaya sert çıktı. Özel, “Tayyip Bey HÜDAPAR’a bir şey diyemiyor. Bahçeli HÜDAPAR’a bir şey diyemiyor. Numan Bey aklı sıra HÜDAPAR’ın tartışma alanını genişletecek… İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız!” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ