USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rivaldo "Ne goldü ama"

Efsane Brezilyalı Rivaldo, La Liga’da 2001’de Valencia’ya attığı muhteşem golü anlatıyor

Rivaldo
27-03-2018 14:05
Google News

2001 yılının temmuzunda bir pazar akşamıydı ve Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi’nden elenmesine saniyeler vardı. Barça’nın Valencia’yı yenmesi gereken maçta Nou Camp’ta skorboard 2-2’yi gösteriyordu. Frank de Boer’un uzun pasını ceza sahasının hemen önünde alan Rivaldo, o dakikaya kadar harika bir frikikle ve uzaktan nefis bir şutla iki gol atmıştı.

Oyuncu bu kez savunmacıların kuşatması altındaydı, topu göğsüyle kontrol etti ve havalandırdı. Topu köşeye gönderen röveşatayı attığındaysa tüm taraftarlar çılgına döndü. Öyle ki Barcelona başkanı Joan Gaspart, maçtan sonra abartılı sevinci nedeniyle Valencia’lılardan özür diledi. Rivaldo’nun sihirli golü Barça’nın bir sezonluk emeğini kurtarmıştı.

Rivaldo, kendisine golü soran FourFourTwo’ya gülen bir suratla “O golü atmak inanılmazdı. Birincisi harika bir goldü (savunmacının üstünden geçmişti). İkincisi bu gol maçın son anlarında bizi öne geçirmişti. Üçüncüsü ise bu golle Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanmıştık” diyordu.

Pek çok gol attım ancak bu gol taşıdığı önem nedeniyle en güzel olanı. Hayatım boyunca bir daha tekrarlanmayacak bir deneyimdi.

İllüstrasyon Alper Yavuz

Four four two

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ