USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rusya, ayçiçek yağı taşıyan gemiler için kararını verdi

Rusya'nın Yeisk Limanı'nda bekleyen 6 bin 99 ton ay çiçek yağı yüklü geminin Türkiye'ye gelmek için yola çıktığı belirtildi.

Rusya, ayçiçek yağı taşıyan gemiler için kararını verdi
09-03-2022 21:59
Google News

Geçtiğimiz günlerde ise ayçiçek yağına zam geleceği ve çeşitli zincir marketlerin yağ stoklayacağı söylentilerinin ardından çeşitli kentlerde yağ izdihamı yaşandı. Bazı noktalarda ise uzun kuyruklar oluşmuştuç

ERDOĞAN'DAN PUTİN HAMLESİ 

Yaşanan yağ krizine ilişkin iktidardan hamle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmiş, Ukrayna'ya yönelik saldırıları sürdüren Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Erdoğan; Azak Denizi'nde bulunan yağ yüklü gemilerin Türkiye'ye gelmesini talep etmişti.

YOLA ÇIKTI

Görüşmenin ardından bugün Rusya'nın Yeisk Limanı'nda bekleyen 6 bin 99 ton ay çiçek yağı yüklü geminin Türkiye'ye gelmek için yola çıktığı belirtildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'den yapılan açıklamada, "Rusya'nın Yeisk Limanı'nda bekleyen 6099 ton ayçiçek yağı yüklü gemi, Kerch kanalını geçerek seyre başladı, 15 Mart'ta Mersin'de olması beklenmektedir. Ayçiçek yağı yüklü diğer 3 gemi ise Rostov Limanı'ndan kalkış yapmış olup 17 Mart'ta ülkemize varmaları planlanmaktadır" denildi.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ