USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya günde 3 saat ateşi kesecek

Rusya, Suriye'nin Halep kentindeki saldırılarını, insani yardım girişine izin vermek için her gün en az 3 saat olmak üzere durdurma kararı aldı

Rusya günde 3 saat ateşi kesecek
11-08-2016 16:56
Google News

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Korgeneral Sergei Rudskoi, her gün 10.00-13.00 arası hava ve kara saldırılarına ara vereceklerini ve Şam yönetimi ile konuşarak, insani yardım geçişinin güvenliğini garanti altına alacaklarını belirtti.

Muhaliflerin ateşkese uyup uymayacakları ise net değil. Reuters haber ajansına konuşan bir muhalif komutan, Rusya'nın açıklamasına şüpheyle yaklaştıklarını söyledi.

HALEP İÇİN YÜRÜTÜLEN MÜCADELE NEDEN ÖNEMLİ?

Birleşmiş Milletler yetkilileri ise Rusya'nın bu açıklamasını değerlendireceklerini ancak günlük 3 saatlik sürenin gerekli yardımı ulaştırmak için çok kısa olduğunu belirtti.

BM Acil Yardım Koordinatörü Stephen O'Brien, "Gerekli yardım tırlarını bölgeye sokabilmek için iki şeritli bir yol ve yaklaşık 48 saat gerekli" dedi.

Gönderilecek yardımın hazır olduğunu belirten O'Brien, "Türkiye üzerinden de olmak üzere mevcut tüm rotaları kullanarak yardımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Halep'te muhaliflerin kontrolündeki alanlarda görev yapan doktorlar, ABD Başkanı Barack Obama'ya bir mektup yazarak kentteki 250 bin sivile yardım ulaştırılmasını talep etmişti.

250 BİN SİVİL ACİL YARDIMA MUHTAÇ

Suriye'nin kuzeyindeki Halep, muhalifler ve hükümet güçleri arasında bölünmüş durumda.

Kentin, muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgesinde yaklaşık 250 bin sivil acil insani yardıma muhtaç.

Hükümet güçleri Temmuz ayı başında bölgeye giden ana nakil yolunu kesmişti.

Muhalif güçler geçen cuma günü kentin güneybatısına büyük bir saldırı düzenleyerek kuşatmayı kırmaya çalışmıştı, ancak bölgeye insani yardım girişi için gerekli güvenli bir koridor oluşturulamadı.

Rusya, bölgeyi terk etmek isteyen siviller ve silahlarını bırakmayı kabul eden muhalifler için 7 koridor oluşturulduğunu belirtti.

ABD'li yetkililer ise koridorların bölgeyi boşaltıp işgali kolaylaştırmak için açılmış olabileceği uyarısında bulundu. (BBC Türkçe)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ