USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Savaşa bununla gidiyorlar

İran tarafından dünyanın dört bir yanından Suriye’ye getirilen on binlerce Şii militanın motivasyon kaynakları da ortaya çıktı. İranlı Şii din adamlarının Suriye’ye gönderilen yabancı savaşçılara 'cennetin anahtarı' adı altında anahtarlar verdiği yabancı savaşçıların ise bu anahtarları gittikleri her cepheye götürdükleri belirlendi

Savaşa bununla gidiyorlar
15-05-2016 12:06
Google News

Suriye'de rejim güçlerinin yanında muhaliflere karşı savaşan on binlerce yabancı paralı Şii militan bulunuyor. İran'ın dış operasyon birimi olan ve başında General Kasım Süleymani'nin bulunduğu Kudüs Gücü'nün koordinesiyle dünyanın dört bir yanından Suriye'ye savaşmak için getirilen bu militanlar, Suriye'nin dört bir yanındaki cephelere büyük vaatlerle sürülüyor. Afganistan, Irak, Filistin, Pakistan, Lübnan, İran gibi ülkelerden getirilen bu militanlar savaşta eli kanlı Esed rejimin en büyük yardımcıları olarak gösteriliyor.

HALEP'İ YABANCILARLA KUŞATACAK

Şam rejiminin ülkenin en önemli kenti olan Halep'i tam anlamıyla kuşatmak amacıyla yaptığı saldırılarda ön cephelerde yine para karşılığı savaşan bu militanlar bulunuyor. Halep'in en kritik cephesi olarak gösterilen Handerat'ta muhalifler ile rejim güçleri arasında son günlerde meydana gelen şiddetli çatışmalarda çok sayıda yabancı Şii militan öldürülürken bir çoğu da savaşan muhalif güçler tarafından esir alındı.

İRAN'DAN KAN DÖKENE CENNET ANAHTARI

Esir alınan militanların büyük kısmı, Liva el Kudüs isimli şii askeri örgütün mensupları. Yüzlerce hatta binlerce kilometre uzaktan Suriye'ye savaşmaya gelen Şii militanların motivasyon kaynakları üstlerinde yapılan aramalarda ortaya çıktı. Yabancı savaşçıların ceplerinden, İranlı Şii din adamları tarafından kendilerine verilen be “Cennet anahtarı” denilen anahtarlar bulundu. Yabancı Şii militanların, İran tarafından “cennetin anahtarı” olduğu kendilerine inandırılan bu anahtarları gittikleri her cepheye götürdükleri anlaşıldı.

Afganistan, Irak, Filistin, Pakistan, Lübnan, İran gibi ülkelerden getirilen militanların üzerinden sözde 'cennetin anahtarı' çıkıyor

Afganistan, Irak, Filistin, Pakistan, Lübnan, İran gibi ülkelerden getirilen militanların üzerinden sözde 'cennetin anahtarı' çıkıyor

ÖLDÜREREK PARA KAZANIYORLAR

Savaşlarındaki en büyük motivasyonları mezhep taassupları ve aldıkları maaş olan bu savaşçılar ülkelerinin en alt sınıflarına mensup şahıslar oldukları değerlendiriliyor. Suriye'de insan öldürerek ailelerini geçindiren bu kişiler ailelerine öldükten sonra da maaş verilmeye devam ediliyor.

ON BİNLERCE YABANCI SAVAŞÇI

Öte yandan ülkelerindeki savaşlardan kaçarak İran, Lübnan ve Suriye'ye sığınan Afgan ve Iraklı mülteciler de İran tarafından para karşılığı savaştırılıyor. Suriye'nin genelinde başta Lübnan Hizbullah'ı olmak üzere Liva Kudüs, Asaib ehl'il hak, Hizbullah Irak, Fatımi Tugayı, Nuceba, gibi milis tugayları İran güdümüyle Suriye'ye onbinlerce savaşçı taşıdı. (Yeni Şafak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7