USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Selçuk Üniversitesi'nin aracı, İngiltere'de yarışacak

Konya'da Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, hurdaya atılan parçaları kullanarak yaptığı tek silindirli, tek kişilik otomobille, İngiltere'de üniversiteler arasında düzenlenen 'Shell Eco-Marathon' yarışmasına katılacak.

Selçuk Üniversitesi'nin aracı, İngiltere'de yarışacak
19-03-2016 00:12
Google News

Daha az yakıtla daha fazla mesafe kat eden, enerji tasarruflu araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik etmek amacıyla dünya genelinde üniversiteler arası otomobil üretim yarışması düzenliyor. Shell Eco- Marathon'un Avrupa ayağı 30 Haziran- 3 Temmuz 2016 tarihleri arasında Londra'daki Kraliçe Elizabeth Olimpiyat Parkı'nda yapılacak. Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü de bu yarışmaya 'Bluebrid' adını verdikleri hurda olarak atılan parçalardan ürettiği tek kişilik otomobille katılacak.

NASIL YAPILDI?

Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Recai Kuş, tek kişilik otomobilin Organize Sanayi Bölgesi'nde fakülteye bağlı Teknopol Selçuk Ar-Ge / Akredite Uygulama Merkezi'nde, 3 akademik personel ve 8 öğrenciyle üretildiğini söyledi. Doç. Dr. Kuş, amaçlarının öğrencilerin takım çalışmasını öğrenmesi, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek olduğunu belirtti. Doç. Dr. Recai Kuş, şunları söyledi:

'Otomobilimiz henüz tam olarak bitmedi. Yapımı devam ediyor. Tek kişilik ve tek silindirli, otomatik viteslidir. İyi bir yakıt ekonomisine sahiptir. Sıfır masrafla yaptık. Çünkü sanayide hurda olarak atılmış parçaları toplayıp otomobili ürettik. Boş zamanlarımızda üretimi gerçekleştirdiğimiz için 6 ay gibi bir zaman aldı.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ