USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursaspor

Serdar'ı satarken kazandık

Bursaspor Başkanı Ali Ay, Serdar Aziz’in Galatasaray’a transferlerinin detaylarını anlattı.

Serdar'ı satarken kazandık
12-07-2016 01:18
Google News

Başkan Ay, “Biz ilk olarak 5.5 milyon Euro istedik, daha sonra 5’e düştük ve Sercan ile Furkan’ı istedik. Onlar 4.5 milyon Euro verdiler. Ben zaten bu rakama razıydım ama ‘Bilal’i de istiyoruz’ dedim. O arada Bilal’i de almış olduk” dedi. 

Yeşil-beyazlı kulübün başkanı Ali Ay, yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Ödemeler için federasyondan avans istediklerini ifade eden Başkan Ay, “Çarşamba günü o parayı teslim ettikten sonra kampa geçmiş ödemeleri yapmış olarak gideceğiz. Geldiğimizden beri mali tabloyla uğraşıyoruz. Borçları ödediğimizde 70 milyon banka borcu ve yönetici alacakları kalacak. İyi gidiyoruz, kamp sonrası tam durumumuzu yazılı olarak bildireceğiz. 1 milyon 310 bin Euro Dzsudzsak’ın parası vardı, 350 bin Euro kendi şirketimden verdim. Çok korkuyorduk, tamamladık. Ödeme yapmadığımız takdirde futbolcular boşa çıkıyorlar. Dzsudzsak’ın 8 buçuk milyon Euro maliyeti vardı. 3 sene daha mukavelesi var. Çok şükür ki bu işi hak ettik. Bugüne kadar benim şirketimden kulüp için verip aldığım rakam 3 milyon 150 bin Euro’ya ulaştı” dedi. 

“Serdar için 4.5 milyon Euro ve 2 futbolcuya razıydım ama Bilal’i de aldık”
Galatasaray’a 4.5 milyon Euro ve 3 oyuncu karşılığında satılan Serdar Aziz’in transfer sürecine ilişkin de bilgiler veren Ay, “Avrupa’dan Fulham resmi teklif verdi. En son 4 milyona çıktılar. Serdar gitmek istemediğini söyledi. Beşiktaş devreye girdi. Bir düğünde Metin Albayrak ile görüşmemiz oldu. Vereceğimiz rakam 3 ama belki 4’e çıkarız dediler. İstanbul’a gittiğimizde Fikret Başkanla görüştük, ‘Ben anca 3 milyon Euro verebilirim, onu da şu anda veremem’ dedi. Finansal fair-play çerçevesinde UEFA’nın yaptırımları var. Futbolcu satmadan alamıyorsunuz. Bizim de durumumuzu herkes biliyor. Transfer komitesindeki arkadaşlarla görüştük. Sonra Galatasaray’dan teklif geldi. Levent bey ile beraber ramazanda burada yemek yedik. 4 milyondan yukarı çıkmadılar. Sonra bir teklif daha geldi, ‘O zaman biz gelelim’ dedik. 4 saat pazarlık süresi oldu. Dursun Başkan 4 milyon 250’ye çıktı. Sonra 5 buçuk istedik, 5’e düştük. İki tane futbolcu istedik. Sercan ile Furkan’ı istedik. Sonra 4.5 milyon Euro’ya çıktılar. Ben zaten bu rakama razıydım ama ‘Bilal’i de istiyoruz’ dedim. O arada Bilal’i de almış olduk” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ